Päivitetty 31.10.2016

Kodin saanut koira: MOALE


Syntymäaika: 5/2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

4.4.2016
OneVet Clinica Veterinaria on romanialainen eläinklinikka, joka ylläpitää myös koiratarhaa Cosoban kylässä. Siellä asuuu koiria useista eri lähtökohdista ja olosuhteista. Eräänä päivänä jokin aika sitten saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot ovat kaikin puolin epäinhimilliset ja toimitti kaikki koirat. noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Siihen naisen mielenkiinto lopahtikin ja nainen katosi. Nyt osa näistä koirista etsii kotiaan Kulkurien sivulla, mukaanlukien Moale.

Moale on romaniaa ja tarkoittaa pehmeää. Moale on ujo ja nöyrä koira, joka heiluttaa häntäänsä, vaikka ihmisen läsnäolo on sille selkeästi jännittävää ja se kellahtaa miltei tahtomattaan selälleen rapsutuksista nauttimaaan. Moale pitää koiraseurasta ja se leikkii tarhallakin mielellään toisten koirien kanssa. Pienillä koirilla esiintyy tilastollisesti isompia koiria enemmän patellaluksaatiota, mutta Moalen polvet on tarkistettu ja ne ovat kunnossa.

Moale on alle 40-senttinen ja painaa 10-12 kiloa.

7.7.2016
Moale. Ujopiimä, joka meinaa poksahtaa uteliaisuudesta. Se on aikaisemmin elänyt Cosoban tarhan sisätiloissa ja pari päivää sitten se on siirretty toisen koiran kanssa samaan häkkiin, joten sitä ujostuttanee myös muuttunut elinympäristökin. Se asuu toisen, Mausica- nimisen koiran kanssa samassa häkissä ja molemmat sulattavat toistensa ympärivuorokautisen läsnäolon. Sen ujouden takana piilevän leikkisyyden ja ilakoivan pikkukoiran paljastaa sen hännän mieletön viuhina ympäriinsä. Kompaktin kokoinen koira on varmasti soveltuva monenlaiseen kokoonpanoon.

Viuhuhännälle lisätty pari kuvaa.

28.9.2016
Missä on herttaisen pikkukoiran koti? Kulkurien aktiivien syyskuinen vierailu Romaniassa toi kaivattua ihmisseuraa myös lempeälle Moalelle, joka hakeutuu itse ihmisen luokse nauttimaan läheisyydestä. Se on utelias ja ystävällinen koira, joka säilyttää rauhallisuutensa, vaikka muut koirat ympärillä hössöttävät. Kun kamera nostetaan ylös, se selkästi säikähtää, mikä kertonee siitä, että se on elämässään kokenut ihmiskäden toimesta muutakin, kuin ystävällisyyttä. Siksi onkin uskomatonta, että se edelleen uskoo ihmisestä vain hyvää.

Lisätty pari kuvaa.

15.10.2016
Hyviä uutisia heti lauantai aamuun, Moale on tänään varattu omaan kotiin.

31.10.2016
Lauantaina 29.10.2016 saapui jälleen Kulkuri lento, tuoden hännänheiluttaja Moalen omaan kotiin. Onnea kodille!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moale saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moale on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Moalen yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.