Päivitetty 21.10.2018

Kotia etsivä koira: MOLLIE


Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 19.10.2018)
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Mollie on steriloitu narttu, noin 60cm korkea. Muiden koirien kanssa Mollie asustaa Happy Dogs Morenin pienemmällä tarhalla, jossa on rauhallisemmat oltavat vähäisemmän koiramäärän vuoksi. Mollie hakeutuu ihmisen lähelle mutta on edelleen erittäin kohtelias ja jopa varovainen. Luonteeltaan Mollie on kultainen ja pehmeä ja uskommekin, että Mollie melko pian reipastuisi omassa, rauhallisessa kodissaan.

Mollie oli varattu kertaalleen, mutta kun sydänmatotesti tuli takaisin positiivisena, koti perui varauksen. Mollie saa tällä hetkellä ivermektiiniä sydänmatotartuntoa vastaan. Hoitovaste on yleensä hyvä, eikä Mollie osoita kliinisiä merkkejä sairaudesta. Voit lukea sydänmadosta lisää kotisivuiltamme.

 

Päivitykset

19.10.2018
Kulkurien aktiivit käyvivät myös Happy Dogs Morenin koiria tervehtimässä syyskuussa, ja Mollie on oma itsensä. Aivan mielettömän ystävällisen oloinen, lempeä tyttö, joka niin kovasti haluaisi tulla vieraan luokse mutt ei ihan kuitenkaan uskalla. Mollie on myös ympäristönsä uhri ja tyttö aivan varmasti reipastuisi melko nopeastikin kotioloissa. Kodin tulisi sijaita rauhallisemmalla alueella, ja perheessä jossa ymmärretään miten tärkeää on rauhoittaa arki ja antaa aikaa Mollielle tottua kaikkeen uuteen hiljalleen.

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Mollien käydessään Romaniassa ja Happy Dogs Morenin tarhalla maaliskuussa 2018. Mollieta kiinnosti kovasti aktiivin hanska, jota se jaksoi hasitella pitkään ja hartaasti. Lopulta se alkoi iloisesti leikkiä hanskan kanssa, selvästi onnellisena uudesta lelustaan ja siitä, että sai jotain tuomaan hieman virikettä elämään tarhalla. Mollielle soisi jo sen mahdollisuuden tulla huomatuksi, hoidetuksi ja kotiutuneeksi.

25.12.2017
Mollien testeissä ilmeni, että tyttö on saanut sydänmatotartunnan. Mollie keresi alkaa saamaan esilääkitystä varsinaista hoitoa varten mutta nyt kävikin niin, että Mollien varaus peruuntui ja tyttö jää odottamaan uutta mahdollisuutta. Tällä hetkellä on romanialaisen eläinsuojelijatahon mahdollisuuksista kiinni, jatkuuko Mollien sydänmatohoito ja miten se jatkuu. Kulkurit eivät kustanna sydänmatohoitoja koirille jotka eivät ole varattuja, sillä tarhalla eläessään on aina mahdollisuus uudelle tartunnalle ja ottaen huomioon hoitojen kustannukset, ei ole mahdollista kustantaa kaikkia hoitoja koirille jotka edelleen ovat paikallisten eläinsuojelijoiden vastuulla.

19.11.2017
Suloinen ja herkkä kaunotar Mollie varattiin omaan kotiinsa.

13.8.2017
Tapasimme Mollien kun kävimme Romaniassa heinäkuussa. Mollie antoi itsestään erittäin sympaattisen, lempeän ja ystävällisen kuvan. Se pääsi juoksemaan leikkialueelle hetkeksi meidän vierailumme aikana ja siitä tyttö otti ilon irti. Anda hämmästeli Mollien rohkeutta, sillä tyttö uskaltautui makaamaan ihan meidän viereen, vaikka olimme sille ventoieraita. Se myös aktiivisesti haki kontaktia ja sitä selkeesti kiinnosti kovasti mitä teimme ja keitä olimme. Tästä pehmoisesta tytöstä joku saa itselleen erittäin herttaisen ja kivan koiran.
4.4.2017
Mollie esiteltiin meidän aktiiveille ujona, mutta ihmisistä pitävänä. Alkuun Mollie jännittikin melkoisesti, mutta hieman tilaa saatuaan se uskaltautuu ensin ottamaan nameja maasta, ja tilanteen rauhoituttua kädestäkin.

Tarhavierailun aikana Mollie ei kuultu haukkuvan lainkaan, vaikka ympärillä kuului paljonkin haukuntaa. Tämä herkkä ja kaunis tyttö on utelias, ja tämä uteliaisuus voittaa ujouden varsin nopeasti. Mollien tulevan kodin tulee kuitenkin ymmärtää, että Mollielle moni asia on ihan uusi ja varmasti kovin pelottava. Kodin tulee olla valmis antamaan Mollielle aikaa tutustua uusiin asioihin. Kun Mollie on tutustunut omaan perheeseensä ja kotiin, ja alkanut luottamaan omiin ihmisiinsä, on aika lähteä pikkuhiljaa avartamaan Mollien maailmaa. Kuitenkin pienin, Mollielle sopivin askelin. Aktiivimme kirjoitti Mollien infoihin ”Paljon potentiaalia kotikoirana, ei pääse ollenkaan tarhalla oikeuksiinsa.”.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mollie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mollien yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.