Päivitetty 30.07.2020

Kodin saanut koira: MOLLIE (Nyk. Muru)


Syntymäaika: Noin 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

19.2.2020
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Tammikuussa 2020 aktiivimme suuntasivat myös Happy Dogs Morenin tarhalle ja sieltä hieman matkan päässä sijaitsevalle Sanctuaryyn (pienempi, rauhallinen keidas) missä he tapasivat myös Mollien. Mollie on ollut Kulkurien adoptio-ohjelmassa huhtikuusta 2017 ja tyttö on niin kovin hellyttävä, että se jotenkin hiipii vaivihkaan syvälle sydämeen. Mollie kuuluu koiriin, jotka eivät tee itsestään numeroa eikä ota tilaa, se vaikuttaa kovin pehmeäluonteiselta ja kiltiltä koiralta. Mollie asuu Sanctuaryssa yksin aitauksessaan ja menee aluksi kovin hämilleen siitä, että sinne tulee vieraita. Ensin se syö namit maasta, mutta kerää pian rohkeutensa ja tulee myös hakemaan nameja suoraan aktiivimme kädestä. Mollie uskaltaa myös lähestyä vieraita hieman muutenkin ja nenä nuuskuttelee kovasti kaikkia uusia ja vieraita hajuja. Alkuun Mollie tauottaa takaosassa sijaitsevaan koppiin useasti, mutta ajan kanssa vetäytymisen tiheys ja kesto vähenevät. Kun vieras siirtyy aitauksessa paikasta toiseen, Mollie käy nopeasti haistelemassa tarkasti sen paikan jossa vieras aiemmin oli. Aktiivimme Essin hanskan Mollie käy taidokkaasti ja vikkelästi nappaamassa mukaansa kopin katolta ja juoksee pukkilaukkaa hanska suussaan koppiinsa jossa sitten ravistelee ja heittelee ja leikkii hanskan kanssa onnellisena ja ylpeänä.

Aktiivimme tuumailevat, että yllättävän rennon oloinen Mollie on, ottaen huomioon, että vieraat ovat Mollielle todella uusi juttu.

Mollie on steriloitu narttu, noin 60cm korkea. Luonteeltaan Mollie on kultainen ja pehmeä ja uskommekin, että Mollie melko pian reipastuisi omassa, rauhallisessa kodissaan. Reipas koirakaveri saattaisi olla hyvä tuki Mollielle.

Mollie oli varattu kertaalleen, mutta kun sydänmatotesti tuli takaisin positiivisena, koti perui varauksen. Mollie on saanut hoitoa sydänmatoon ja testi on nyt ollut negatiivinen. Voit lukea sydänmadosta lisää kotisivuiltamme.

 

Päivitykset

4.7.2020
Mollie pääsi vihdoinkin monen vuoden tarhalla olon jälkeen muuttamaan Suomeen, omaan kotiin. Molliesta tuli Muru ja sitä hän todellakin on <3

16.3.2020
Hyviä, iloisia ja onnellisia uutisia! Mollie varattiin omaan kotiin. Kyllä, tämä kultainen koiraneiti pääsee vihdoinkin elämään elämää siten miten kuuluukin, rakastettuna perheenjäsenenä.

19.2.2020
Mollie on yhä se kultainen, hellyttävä, pehmeä tyttö mitä se on aina ollut. Olisi hienoa, jos sen perhe vihdoinkin huomaisi sen!

19.10.2018
Kulkurien aktiivit käyvivät myös Happy Dogs Morenin koiria tervehtimässä syyskuussa, ja Mollie on oma itsensä. Aivan mielettömän ystävällisen oloinen, lempeä tyttö, joka niin kovasti haluaisi tulla vieraan luokse mutt ei ihan kuitenkaan uskalla. Mollie on myös ympäristönsä uhri ja tyttö aivan varmasti reipastuisi melko nopeastikin kotioloissa. Kodin tulisi sijaita rauhallisemmalla alueella, ja perheessä jossa ymmärretään miten tärkeää on rauhoittaa arki ja antaa aikaa Mollielle tottua kaikkeen uuteen hiljalleen.

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Mollien käydessään Romaniassa ja Happy Dogs Morenin tarhalla maaliskuussa 2018. Mollieta kiinnosti kovasti aktiivin hanska, jota se jaksoi hasitella pitkään ja hartaasti. Lopulta se alkoi iloisesti leikkiä hanskan kanssa, selvästi onnellisena uudesta lelustaan ja siitä, että sai jotain tuomaan hieman virikettä elämään tarhalla. Mollielle soisi jo sen mahdollisuuden tulla huomatuksi, hoidetuksi ja kotiutuneeksi.

25.12.2017
Mollien testeissä ilmeni, että tyttö on saanut sydänmatotartunnan. Mollie keresi alkaa saamaan esilääkitystä varsinaista hoitoa varten mutta nyt kävikin niin, että Mollien varaus peruuntui ja tyttö jää odottamaan uutta mahdollisuutta. Tällä hetkellä on romanialaisen eläinsuojelijatahon mahdollisuuksista kiinni, jatkuuko Mollien sydänmatohoito ja miten se jatkuu. Kulkurit eivät kustanna sydänmatohoitoja koirille jotka eivät ole varattuja, sillä tarhalla eläessään on aina mahdollisuus uudelle tartunnalle ja ottaen huomioon hoitojen kustannukset, ei ole mahdollista kustantaa kaikkia hoitoja koirille jotka edelleen ovat paikallisten eläinsuojelijoiden vastuulla.

19.11.2017
Suloinen ja herkkä kaunotar Mollie varattiin omaan kotiinsa.

13.8.2017
Tapasimme Mollien kun kävimme Romaniassa heinäkuussa. Mollie antoi itsestään erittäin sympaattisen, lempeän ja ystävällisen kuvan. Se pääsi juoksemaan leikkialueelle hetkeksi meidän vierailumme aikana ja siitä tyttö otti ilon irti. Anda hämmästeli Mollien rohkeutta, sillä tyttö uskaltautui makaamaan ihan meidän viereen, vaikka olimme sille ventoieraita. Se myös aktiivisesti haki kontaktia ja sitä selkeesti kiinnosti kovasti mitä teimme ja keitä olimme. Tästä pehmoisesta tytöstä joku saa itselleen erittäin herttaisen ja kivan koiran.
4.4.2017
Mollie esiteltiin meidän aktiiveille ujona, mutta ihmisistä pitävänä. Alkuun Mollie jännittikin melkoisesti, mutta hieman tilaa saatuaan se uskaltautuu ensin ottamaan nameja maasta, ja tilanteen rauhoituttua kädestäkin.

Tarhavierailun aikana Mollie ei kuultu haukkuvan lainkaan, vaikka ympärillä kuului paljonkin haukuntaa. Tämä herkkä ja kaunis tyttö on utelias, ja tämä uteliaisuus voittaa ujouden varsin nopeasti. Mollien tulevan kodin tulee kuitenkin ymmärtää, että Mollielle moni asia on ihan uusi ja varmasti kovin pelottava. Kodin tulee olla valmis antamaan Mollielle aikaa tutustua uusiin asioihin. Kun Mollie on tutustunut omaan perheeseensä ja kotiin, ja alkanut luottamaan omiin ihmisiinsä, on aika lähteä pikkuhiljaa avartamaan Mollien maailmaa. Kuitenkin pienin, Mollielle sopivin askelin. Aktiivimme kirjoitti Mollien infoihin ”Paljon potentiaalia kotikoirana, ei pääse ollenkaan tarhalla oikeuksiinsa.”.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mollie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mollien yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.