Päivitetty 31.07.2020

Kodin saanut koira: TANNA


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

31.7.2020
Romanian eläinsuojelutilanne on lohduton. On normaalia hylätä kotikoiriakin milloin pellon ja milloin tien laitaan, pahvilaatikossa tai pahimmassa tapauksessa suljetussa pussissa. Myös lukemattomia pentuja syntyy suoraan kaduille, ja tärkeimpiä kestävän eläinsuojelutyön kulmakiviä ovatkin eläinten steriloinnit. Joillekin kadulle syntyville tai jostain syystä joutuville koirille osuu kuitenkin onni kohdalle ja ne pääsevät kadulta tarhalle jonkun eläinsuojelijan löytämänä tai pyydystämänä ja pääsevät aloittamaan loppuelämän kodin etsinnän. Romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu perusti oman yhdistyksen, Carpen vuonna 2016. Carpen tarha rakennettiin yhteistyöprojektina Kulkurien kanssa ja tarhan rakennus toteutettiin vuosina 2016-2019. Carpen tarhalla asuu ja koirista huolehtii tällä hetkellä suomalainen Veera Nuri.

Tanna on löydetty hylättynä ja asustaa nyt Carpen tarhalla. Tämä energinen ja iloinen pentu majoittuu tarhalla toisen nuoren nartun kanssa ja he tulevat hyvin juttuun. Tannan ei ole kuultu tarhalla haukkuvan juurikaan ja muiden koirien kanssa vaikuttaa olevan enemmän hiukan alistuva kuin päsmäri. Neiti on kiinnostunut ja utelias uusista asioista sekä ihmisistä. Tanna sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen, jolla riittää pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä opastaa ja tukea pientä koiran alkua läpi suurten muutosten kohti kotikoiran elämää. Vaikka Tanna on tällä hetkellä avoin ja reipas pentu, voivat kotiutumisprosessissa eteen tulevat tilanteet ja asiat olla sen mielestä hyvinkin jännittäviä tai pelottavia ja niihin totuttelu viedä aikaa.

Tanna on tällä hetkellä 45-50 cm korkea ja painaa noin 14 kg. Hän kasvanee vielä jonkin verran, muttei paljoa.

Päivitykset 

31.7.2020

Tanna matkusti Suomeen oman perheensä luokse 18.7, onnea koko porukalle <3

22.5.2020
Tanna on tänään varattu oman kotiin, onneksi olkoon pienelle <3

3.5.2020
Tanna aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tanna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tanna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.