Päivitetty 01.08.2020

Kodin saanut koira: THOR


Syntymäaika: n. 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.6.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Thor päätyi tarhalle sisarensa Lauran kanssa Carmenin tutun kautta. Elämän eväät eivät ole olleet järin häävit tällä kaksikolla: Thor, Laura ja niiden pentuesisarukset olivat päätyneet isolle tarhalle, jossa ne oli määrä lopettaa, mutta Carmenin tuttu ehti väliin. Pennut päätyivät Bukarestiin kotihoitoon, mutta epäonni ei vielä päättänyt antaa periksi, sillä pennut sairastuivat parvovirukseen. Vain Thor ja Laura selvisivät parvosta, muut pentuesisarukset menehtyivät. Ikävä kyllä sairastelu jätti jälkensä Thorin toiseen silmään, joka on täysin sokeutunut. Koska silmä on kookas ja ulkoneva, se tullaan poistamaan lähiaikoina Thorin kastroinnin yhteydessä. Tämä siitä syystä, että silmä on altis loukkaantumaan koiran menossa mukana, ja koska sillä ei näe kuitenkaan mitään, on koiran kannalta parempi, että silmä poistetaan kokonaan. Tämän lisäksi Thorin jalat olivat pienempänä hieman heikot, mutta ovat mukavasti vahvistuneet pojan kasvaessa. Thor ja Laura saavat molemmat tarhakoiriksi erittäin hyvää ravintoa, sillä niiden entinen hoitaja ostaa niille laadukasta ruokaa ja lisäravinteita.

Rankasta alusta huolimatta Laura ja Thor ovat molemmat tasapainoisia, sosiaalisia ja avoimia pentuja. Energiaa kaksikolla riittää, molemmat ryntäävät riemulla ihmisvierailijoita vastaan, hyppivät vasten ja roikkuvat vaatteissa. Intoa on niin kovasti, että pakahtuminen on lähellä. Rauhoittuminenkin tosin onnistuu, ja ihmisen lähelle onkin mukava asettua ottamaan hellyyttä ja huomiota vastaan. Pentuja aiemmin hoitanut nainen käy ehtiessään auttamassa Carpella ja vie Thoria ja Lauraa hihnalenkeille, joten hihnakäytöksen alkeita on jo harjoiteltu. Myös autossa matkustaminen sujuu. Molemmat pennut suhtautuvat uusiin asioihin uteliaasti ja terveen itsevarmasti, joten kaikenlaiset yhteiset seikkailut oman ihmisen kanssa ovat varmasti tervetulleita. Sisarukset pitävät majaa keskenään ja tulevat hyvin toimeen, mutta Thorilla on tapana komentaa Lauraa ruuasta. Tämä on hyvä ottaa huomioon, mikäli tulevassa kodissa on ennestään muita koiria. Thor ei juurikaan hauku tarhalla.

Thor on kookas, innokas ja aktiivinen nuori koira, joten sen kanssa on todennäköisesti paljon töitä edessä kun harjoitellaan kotikoiran taitoja, ja esimerkiksi rauhoittumisen opettelu tulee olemaan tärkeää. Siksi olisikin hyvä ajatus, että Thorin tulevassa kodissa olisi kokemusta koirista jo entuudestaan. Myös koiralähtöinen asenne, koiran elekielen tuntemus ja sitoutuminen palkkioon ja kannustamiseen perustuvaan koulutukseen ovat tärkeitä.

Thor on iso poika, seitsemän kuukauden iässä se on korkeudeltaan noin 60 – 65 cm ja painaa noin 28 kg. Arvion mukaan Thor tulee vielä kasvamaan hieman.

Päivitykset
1.8.2020
Thorille kävi hyvä tuuri, sillä hän sai kodin tutuista maisemista Romaniasta.

26.6.2020
Thor etsii nyt kotia Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Thor saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Thor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa