Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: MONIN


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

23.3.2016
Monin on herttainen nuori narttukoira, joka asuu tällä hetkellä Romanian Sintestissä Alina ja Anda Murgujen omistamalla Suflete Dragi -tarhalla. Pienikokoinen Monin on löydetty kadulta harhailemasta syksyllä 2015. Löytöhetkellä Monin oli tiineenä, ja se steriloitiin pian kadulta talteen ottamisen jälkeen.

Luonteeltaan Monin on ystävällinen, iloinen ja erittäin sosiaalinen. Se on myös todella rauhallinen, ja tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa. Monin ei hermostu, vaikka samassa häkissä hyrrää toinen vilkas koira. Se suhtautuu vierailijoihin avoimesti, antaa käsitellä itseään ja nostaa syliin.

Monin on korkeudeltaan noin 35 cm korkea ja painaa alle 10 kg. Sen turkki on vaalea ja korvat hauskasti puolihöröllään. Moninilla on naamassa hiukan ihottumaa, mikä saattaa johtua tarhan kosteista oloista, ja paranee todennäköisesti pian koiran päästyä kuiviin oloihin. Ihon paranemista voi edistää panostamalla laadukkaaseen koiranruokaan, sekä lisäämällä ruokavalioon sinkkiä. Koiraneidon arvellaan olevan nyt noin 2-vuotias.

Kulkureiden tavatessa Monin Sintestissä, he huomasivat Moninin kannuskynnen kasvaneen ihoon kiinni ja tulehtuneen. Koira otettiin tarhapäivän päätteeksi mukaan ja vietiin Onevet-klinikalle, jossa kynsi leikattiin poikki ja tulehdusta hoidettiin. Koko operaation ajan Monin käyttäytyi hyvin rauhallisesti ja luottavaisesti.

Löytyisikö sinun luotasi koti ihanalle Moninille?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

11.4.2016
Monin varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen!

2.5.2016
Moninin varaus jouduttiin valitettavasti perumaan koirasta johtumattomista syistä. Monin kuitenkin lentää perjantaina 6.5. Suomeen, ja ryhtyy etsimään omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Moninia pääsee ensi viikosta lähtien sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaansa. Otathan Moninin yhteyshenkilöön rohkeasti yhteyttä, mikäli sinun luotasi löytyisi paikka kultaiselle Monin-koiralle!

4.5.2016
Monin elämästä ei käänteitä puutu! Koira varattiin tänään omaan kotiinsa, jonne se pääsee suoraan lentokentältä perjantaina. Onnittelut Moninin perheelle ihanasta koirasta!

07.05.2016

Monin saapui omaan kotiinsa Suomeen

______________________________________________________________________________________

Monin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Monin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Moninin yhteyshenkilö on Jenni Huuskonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.