Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: BOBI BROWN


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

20.12.2015
Kun ajattelemme Romanialaista koditonta koiraa, mieleemme nousee ensimmäisenä kuva kadulla vaeltavasta, sinne julmasti hylätystä koirasta. Valitettavasti kuva ei ole väärä, vaan karua paikallista todellisuutta. Suhtautuminen koiriin ja käsitys hyvästä eläimenpidosta on Romaniassa täysin toinen kuin meillä Suomessa. Toki ja onneksi maasta löytyy kuitenkin myös toista katsontakantaa edustavia ihmisiä jotka hoitavat eläimensä hyvin ja joille ne ovat rakkaita perheenjäseniä. Yksi näistä, rakastetuista on Bobi Brown, joka on saanut nauttia elämästä omassa kodissa yhdessä viiden muun pikkukoiran kanssa. Hiljattain Bobi Brownia kuitenkin kohtasi suuri suru, kun sen omistaja, iäkäs nainen kuoli. Naisella ei ollut perhettä, joten koirat jäivät vaille kotia. Kulkureiden yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu kuuli näistä koirista äitinsä ystävältä joka asuu samassa kylässä edesmenneen omistajan kanssa. Carmen ei luonnollisesti voinut jättää koiria oman onnensa nojaan, vaan ajoi 300km Strehaian kylään ja haki koirat turvaan. Tällä hetkellä pikkuiset hännänheiluttajat asuvat Carmenin ystävän luona. Tämä ratkaisu on kuitenkin väliaikainen ja niinpä Bobi Brownin ystävineen (KokoDudutu, Mini-Miki, Tamburel ) on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Tämä suloinen poika on ihmisiä kohtaan ystävällinen, reipas, herttainen ja luottavainen. Bobi Brown rakastaa yli kaiken, kun siitä huolehditaan ja kun se saa olla rapsuteltavana ihmisen sylissä.

Bobi Brown voi olla toisia koiria, etenkin uroksia kohtaan jonkin verran pomotteleva. Kaiken kaikkiaan Bobi Brown ei tule kovinkaan hyvin toimeen toisten urosten kanssa, sen sijaan tyttökoirat ovat tämän herran mieleen. Tulevassa kodissa pikkuista voisikin olla odottamassa reipas tyttökoira.

Bobi Brown on jo hieman iäkkäämpi viisas koira, joka oppii uusia asioita todella nopeasti. Vaikka herra on kooltaan pieni, hänellä on sitäkin suurempi luonne.

Tällä söpöläisellä on arvioin mukaan painoa noin 10-12kg ja säkäkorkeutta noin 35cm. Hoitopaikassa Bobi Brown ei juurikaan hauku, mutta on tärkeää muistaa, että kotitumisen myötä käytös voi muuttua.

04.03.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat ihanan Bobi Brownin tammikuussa Glinan tarhalla, jossa pikkuinen tällä hetkellä odottaa omaa kotiaan, ja saimme siitä seuraavanlaisia kuulumisia:

Bobi Brown on hieman pöljä, ihana pikku touhottaja. Sille ihmiset on maailman paras asia ja se on myös kovasti huomion perään. Aktiivien vierailun aikana Bobi sai todella ujon tyttökoiran kaverikseen häkkiinsä. Tytön kanssa häkkiin laitettiin samaan aikaan läjä leipää, jonka tarkoitus oli houkutella tyttö ulos kuljetushäkistä, mutta Bobi tietenkin varasti kaiken leivän ja yritti todella huomaamatta hipsutella ihmisten takana ja nauttia leivistä. Tällä aikaa ihmiset poistuivat Bobin häkistä ja kun leivät oli syöty, se tuli äkkiä ovelle ihmettelemään mihin kaikki ihmiset hävisi. Samalla kun Bobi kaipasi ihmisiä takaisin lähelleen oli se jo ehtinyt unohtamaan uuden häkkikaverinsa. Bobi ja sen uusi tyttö kaveri olivat viettäneet yön onnellisesti samassa häkissä, eli Bobille olisi hyvin mieluisaa jos tulevassa kodissa asuisi jo valmiiksi ystävällinen tyttökoira.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobi Brown saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobi Brown on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

02.04.2016
Ihana Bobi Brown on varattu omaan kotiin Suomeen <3 Valtavasti onnea tulevalle perheelle ja Bobi Brownille!

09.05.2016
Pikku hurmuri Bobi lensi Suomeen omaan kotiinsa 6.5.

Bobi Brownin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.