Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: ANAISA


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

12.01.2016

Tämä pieni neiti on Projekti Sperantan kautta adoptio-ohjemaamme saapunut pentu. Anaisa on syntynyt pellolle ja otettu sieltä alunperin talteen kunnes neiti päätyi yhteistyökumppanimme Luiza Mandrun luokse kotia etsimään.

Anaisa on Luizan ja hänen miehensä kanssa riehakas ja leikkisä perus pentu, mutta uudet ihmiset hieman sitä jännittää. Tätä ollaan nyt alettu työstää mutta hieman ujon luonteensa vuoksi se lämpeää hitaasti. Muiden pentujen kanssa Anaisa leikkii kunhan ne eivät ole kovin paljon sitä isompia mutta aikuisten koirien seurassa sitä jännittää. Anaisa on kiltti ja ystävällinen koira mutta ujo. Sen alkutaival elämässä ei ole ollut ruusuinen ja se siksi mieluummin varmistelee asiat moneen kertaan ennen kuin uskaltaa lähteä tutustumaan. Kuitenkin huomattuaan ettei hätää ole on neiti reipas ja leikkisä pentu. Anaisa etsii kärsivällistä ja ymmärtäväistä kotia, kiva rohkaiseva koirakaveri ei olisi pahitteeksi mutta leimautuu kyllä myös ihmisiin eli pärjää myös ainoana koirana.

Anaisa tulee olemaan aikuisena arviolta noin 15kg painoinen keskikokoinen tyttö. Kärsivälliseen ja ymmärtäväiseen kotiin, kiva rohkaiseva koirakaveri ei olisi pahitteeksi mutta leimautuu kyllä myös ihmisiin eli pärjää myös ainoana.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anaisa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan Anaisan kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Anaisa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anaisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

07.02.2016

ANAISA on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

07.05.2016

Anaisa saapui vihdoin omaan kotiinsa Suomeen.

Ainaisan yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa