Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: AXEL (A-gang)


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

22.11.2015
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Ne ovat ehkä oppineet varomaan ihmisiä ja pysymään poissa tieltä, mutta ne eivät ole villejä. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Kulkurien tukemien sterilointiprojektein pyritään helpottamaan tilannetta, jotta uusia kodittomia koiria ei enää syntyisi. Muutos vie kuitenkin aikaa ja yhä jatkuvasti ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja ennen pitkää ne kokevat saman kohtalon kuin niin moni muukin koira Romaniassa.

Kaduille päätyvillä pennuilla on hyvin pienet mahdollisuudet selvitä. Toisinaan niitä kohtaa kuitenkin onni, kun paikallinen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi myös A-gangin pennuille, kun Kulkurien yhden pääyhteistyökumppanin Asociatia a Doua Sansan työntekijä oli löytänyt ne kadulta. Nyt Aldrin, AggieAvy ja Axel ovat saaneet rauhassa hieman varttua tarhalla. Ne ovat täysin valmiita esittäytymään Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja löytämään hyvät kodit.

Pentujen perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa ja niistä kasvaa suurehkoja keskikokoisia koiria, arviolta noin 50-60cm korkeita.

Axel on hyvin normaali ja tyypillinen pentu. Se on utelias ja vilkas ja touhottaa mielellään ympäriinsä. Axel on tyypillinen nuori pojankoltiainen, jonka mielestä maailma on täynnä tutkittavaa. Se ei millään malttaisi olla sylissä tai paikallaan, mutta rauhoittuu kyllä lopulta kun huomaa miten mukavaa huomio itse asiassa onkaan. Axelia eivät paljon asiat huoleta ja se leikkiikin mielellään vaikka yksinään leluilla, jos muita ei huvita osallistua ilakointiin.

27.1.2016
Neljän touhukkaan pennun A-gangista puolet on jo varattu omiin koteihinsa. Pennuista on vain muutamassa kuukaudessa kasvanut todella komeita nuoria koiranalkuja. Axel on ihmisistä hirveän kiinnostunut. Se hyppii häkin aitaa vasten ja kerjää rapsutuksia. Vieraan astuessa häkkiin sitä alkaa kuitenkin hieman ujostuttaa, eikä se oikein uskalla tulla luokse. Selvästi kaipuu lähelle on kuitenkin suuri, sillä Axel pyörii juuri kosketusetäisyyden ulottumattomissa. Samalla sen häntä vispaa aivan lakkaamatta ja jos poika huomaa ihmisen katselevan sitä yltyy hännänheilutus aivan äärimmilleen. Päätyessään lopulta rapsuteltavaksi Axel on kovin mielissään saamastaan huomiosta, vaikka sitä selvästi vielä ujostuttaakin sen verran ettei se aivan täysin uskalla rentoutua.

Tarha ja sen vähät ihmiskontaktit eivät missään nimessä ole koiranpennulle helppo kasvuympäristö. Koti ja oman ihmisen tuki ja turva saavat varmasti Axelissakin nopeasti rohkaistumista tapahtumaan. Axel on sisaruksista ehdottomasti rauhallisin ja se vaikuttaa usein pysähtyvän pohtimaan maailmaa ja sen ihmeitä. Axel on upean värityksensä lisäksi jo nyt melko korkea, joten siitä kasvaa varmasti melko suuri poika.

22.2.2016
Lisätty Axelille tuoreita kuvia helmikuulta.

25.3.2016
Axelista on kasvanut komea nuori koira. Se muistuttaa ulkonäöllisesti saksanpaimenkoiraa ja luonteessakin on paljon samaa. Axel on aktiivinen ja iloinen ja kaipaisi selvästi enemmän virikkeitä kuin mitä se nyt tarhalla saa. Kun aktiivimme maaliskuussa vierailivat sisarusten Avyn ja Axelin luona eivät pennut pystyneet hillitsemään iloaan. Ensitöikseen ne alkoivat nujuta keskenään ja juoksennella ympäri häkkiä, aivan kuin ne eivät olisi tienneet kuinka iloa voisi muuten näyttää. Axel on selvästi siskoaan Avyä ujompi ja se tarvitsee hetken aikaa uskaltaakseen tulla tervehtimään vieraita ihmisiä. Hetken tilannetta pohdittuaan se antaa kuitenkin hienosti myös tuntemattomien ihmisten rapsutella itseään. Nuorina ja fiksuina Avy ja Axel keksivät heti myös jäynää vierailijoille ja yrittivät mm. varastaa heidän mukanaan olleen muistiinpanovihon. Hetken riekuttuaan Axel osasi kuitenkin myös hienosti rauhoittua.

Axel kaipaisi kotia, jossa se pääsisi käyttämään nokkelaa päätään ja purkamaan energiaansa.

6.4.2016
Komea Axel on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

9.5.2016
Ihana Axel on viikonloppuna lentänyt omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Axel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Axel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa