Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: RAIN


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

06.04.2015
Asociatia A Doua Sansan ylläpitämää Glinan tarhaa ympäröi peltoalue, jolta toisinaan löytyy sinne hylättyjä koiria. Rain on löytynyt tällaiselta peltoalueelta n. 2-vuotta sitten ja päätynyt Glinan tarhalle odottelemaan omaa kotiaan. Rainin pääsyä adoptio-ohjelmaamme on viivyttänyt ajoittain pahasti oireillut iho-ongelma, jota on kuitenkin hoidettu menestyksekkäästi ja nyt iho alkaa olla jo niin hyvässä kunnossa, että Rain pääsee mukaan adoptio-ohjelmaamme.

Rain on iältään n. 3-4-vuotias ja kokoa on tytölle kertynyt 55-60 cm väliltä, painoa Rainilla on n. 25 kiloa. Rain on steriloitu. Rain tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen, kissojen kanssa Rainia ei ole testattu.

Kulkurien aktiivit tapasivat Rainin maaliskuun matkallaan ja kuvailevat Rainia näin: Ihmisiä kohtaan Rain on aluksi hieman pidättyväinen, mutta reipastuu nopeasti ja onkin mitä lempein ja hurmaavin tyttö. Rain vaikuttaa hyvin mutkattomalta koiralta, eikä sen käytöksessä ole mitään sellaista, joka rajoittaisi sen sijoittamista mihin tahansa asumismuotoon.

Rainin iho-ongelma on peruja tarhan mutaisesta ja stressaavasta ympäristöstä. Ongelmaa on hoidettu lääkkeillä, mutta koska mutavelliä ja stressiä ei ole saatu poistettua ympäristöstä, puhkeaa ongelma aina aika ajoin uudelleen. Tärkeimpiä hoitoja lääkärin mukaan olisivat hyvä ja laadukas ruoka, puhdas ympäristö ja stressittömyys. Maaliskuussa aktiivien vierailulla ongelma oli hyvin vähäinen ja Rainilla oli vain pieniä karvattomia läiskiä kehossaan.

30.07.2015
Rain odottaa edelleen omaa kotiaan Romaniassa. Rain tavattiin Kulkurien aktiivien toimesta touko- ja heinäkuun matkoilla. Rain on rauhallinen ja hillitty koira, joka hämmentyy hetkeksi kun vieras astuu häkkiin, mutta jatkaa sitten omia puuhiaan kaikessa rauhassa. Rain on tarkka omista ruuistaan ja ilmoittaa siitä häkkitovereilleen joko murahtamalla tai takapuolellaan blokkaamalla toisen pääsyn kupilleen. Rainin iho-ongelma oli heinäkuun matkalla jo parantunut.

23.9.2015
Aktiiviemme tavatessa Rainin jälleen syyskuussa se oli reipastunut todella paljon. Uusien ihmisten tullessa häkkiin Rain tuli ystävällisesti ja rauhallisesti tutustumaan. Vaikka se selvästi halusi ihmisten huomiota ja rapsutuksia, oli Rain äärimmäisen kohtelias eikä tehnyt itsestään millään lailla numeroa. Se myös väisti todella kiltisti, kun aktiivimme keskittyivät tutustumaan häkkikaveriin. Rain oli vierailijoita kohtaan hyvin kiltti ja lempeä ja aktiivimme kuvailivatkin tyttöä todella sympaattiseksi. Rain ei ole tarhaoloissa mitenkään hurjan energinen, eikä iloisuudestaan huolimatta vouhota ympäriinsä. Tyttö vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta.

Rain oli tarhalla melko hoikassa kunnossa. Sen iho on pysynyt hyvänä ja näytti oikein terveeltä.

18.11.2015
Aktiivimme tapasivat marraskuun reissullaan myös kiltin Rainin. Saadessaan vieraita Rain tuli heti iloisesti tervehtimään tulijoita olematta kuitenkaan liian innokas. Rain on nuoresta iästään huolimatta edelleen rauhallinen ja kiltti ja se malttaa hienosti odottaa omaa vuoroaan. Rainia ei myöskään haitannut, vaikka aktiivimme suorittivat perusteellisen terveystarkastuksen tutkimalla tytön hampaat ja tassut. Iloisen Raininkin olisi jo korkea aika päästä pois tarhalta ja ikiomaan kotiinsa.

27.1.2016
Kaunis Rain. Nyt, kun tytön iho-ongelmat ovat käytännössä täysin hävinneet, paljastuu kuinka upea koira se todella on. Rain on äärettömän solakka ja sen liikkeissä on jotain todella eleganttia. Nyt talven myötä tytölle on kasvanut myös todella kaunis, puolipitkä turkki joka on tarhaolosuhteisiin nähden todella hyvässä kunnossa. Ja niin on Rain muutenkin huolimatta siitä, että suurin osa sen elämästä on kulunut tarhalla häkissä. Rain on iloinen touhukas, mutta toisaalta hyvin rauhallinen ja viisaan oloinen. Se tulee kutsuttaessa heti luokse, asettuu rauhallisesti vierelle ja painaa vienosti päänsä tarjottua kättä vasten. Tämän jälkeen tyttö istuu aivan hiljaa. Se ei pyöri tai töni tai reagoi mihinkään ympäriltä kuuluvaan haukuntaan tai meluun. Se vain nauttii saamastaan harvinaisesta huomiosta. Ihmisen läheisyys on sille selvästi todella rakas asia, sillä edes ruoka ei saanut sitä poistumaan rapsuttajan viereltä. Kun Rainin hoitamisen lopettaa, se siirtyy hiljaisen tyynesti takaisin omalle paikalleen oman koppinsa katolle. Sinne se istahtaa ja katsoo hetken lähtevän ihmisen perään. Sitten se jää jälleen tuijottamaan häkkinsä verkon läpi tarhan aidan takana näkyvää maailmaa.

25.3.2016
Kaunis Rain odottaa edelleen. Vuodenajat vaihtuvat Glinalla ja Rain seuraa kuukausi toisensa jälkeen niitä vähäisiä tapahtumia, joita se häkkinsä kopin katolta näkee. Tästä huolimatta se on järkkymättömän tasapainoinen koira. Rain on iloinen ja energinen, mutta toisaalta rauhallinen. Siltä löytyy intoa pitkillekin lenkeille tai harrastuksiin, mutta se ei ole hyperaktiivinen eikä kaipaa jatkuvasti tekemistä. Rain tulee mielellään ihmisten lähelle ja rapsuteltavaksi, mutta se osaa myös kohteliaasti odottaa, jos ei ole sen vuoro. Rain ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja se on muutenkin hyvin tyyni. Rain tarvitsisi vain ihmisen, joka näkisi kuvien takana piilevän kauniin ja sielukkaan koiran.

6.4.2016
Upean Rainin odotus on vihdoin päättynyt. Oikea ihminen on huomannut sen ja Rain on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

9.5.2016
Rain on viikonloppuna lentänyt omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rain saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rain on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.