Päivitetty 03.07.2016

Kodin saanut koira: AVY (A-gang)


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

22.11.2015
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Ne ovat ehkä oppineet varomaan ihmisiä ja pysymään poissa tieltä, mutta ne eivät ole villejä. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Kulkurien tukemien sterilointiprojektein pyritään helpottamaan tilannetta, jotta uusia kodittomia koiria ei enää syntyisi. Muutos vie kuitenkin aikaa ja yhä jatkuvasti ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja ennen pitkää ne kokevat saman kohtalon kuin niin moni muukin koira Romaniassa.

Kaduille päätyvillä pennuilla on hyvin pienet mahdollisuudet selvitä. Toisinaan niitä kohtaa kuitenkin onni, kun paikallinen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi myös A-gangin pennuille, kun Kulkurien yhden pääyhteistyökumppanin Asociatia a Doua Sansan työntekijä oli löytänyt ne kadulta. Nyt Aldrin, Aggie, Avy ja Axel ovat saaneet rauhassa hieman varttua tarhalla. Ne ovat täysin valmiita esittäytymään Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja löytämään hyvät kodit.

Pentujen perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa ja niistä kasvaa suurehkoja keskikokoisia koiria, arviolta noin 50-60cm korkeita.

Avy on hyvin normaali ja tyypillinen pentu. Se on utelias ja vilkas ja touhottaa mielellään ympäriinsä. Avy on aavistuksen sisaruksiaan rauhallisempi, mutta omaa kyllä hyvin paljon paimenkoirille tyypillistä aktiivisuutta. Syliin ottaessa Avy nauttii huomiosta, mutta aloittaa hetken päästä piippaamisen koska mieli tekisi niin kovasti päästä takaisin puuhailemaan jotakin jännittävää.

27.1.2016
Neljän touhukkaan pennun A-gangista puolet on jo varattu omiin koteihinsa. Pennuista on vain muutamassa kuukaudessa kasvanut todella komeita nuoria koiranalkuja. Avy on alkuun vieraista hieman hämillään ja vetäytyykin ujosti hieman kauemmas ihmettelemään mitä ihmisillä on mielessään. Hetken tilannetta tutkailtuaan se uskaltautuu kuitenkin lähemmäs ja alkaa varovaisesti nuuskutella minkälainen vieras tämä uusi ihminen onkaan. Avy hämmentyy alkuun ymmärrettävästi hieman, kun se kaapataan syliin. Hetken päästä se alkaa kuitenkin jo rentoutua ja painautua vasten eikä mene aikaakaan, kun otsalle ja poskille alkaa jo sadella helliä ja varovaisia pusuja.

Tarha ja sen vähät ihmiskontaktit eivät missään nimessä ole koiranpennulle helppo kasvuympäristö. Koti ja oman ihmisen tuki ja turva saavat varmasti Avyssäkin nopeasti rohkaistumista tapahtumaan. Nyt täytyisi löytyä vaan tytölle se ikioma perhe, jolta puuttuu juuri Avyn kaltainen herkkä pieni tyttö.

22.2.2016
Lisätty kauniille Avylle tuoreita kuvia.

25.3.2016
Avysta on kasvanut kaunis nuori koira. Se muistuttaa ulkonäöllisesti saksanpaimenkoiraa ja luonteessakin on paljon samaa. Avy on aktiivinen ja iloinen ja kaipaisi selvästi enemmän virikkeitä kuin mitä se nyt tarhalla saa. Kun aktiivimme maaliskuussa vierailivat sisarusten Avyn ja Axelin luona eivät pennut pystyneet hillitsemään iloaan. Ensitöikseen ne alkoivat nujuta keskenään ja juoksennella ympäri häkkiä, aivan kuin ne eivät olisi tienneet kuinka iloa voisi muuten näyttää. Ilohepuleiden jälkeen Avy tuli reippaasti tervehtimään vieraita. Huomio oli sille niin mieluisaa, että rapsutusten loputtua tyttö yritti pyytää lisää hyppimällä ihmisiä vasten. Nuorina ja fiksuina Avy ja Axel keksivät heti myös jäynää vierailijoille ja yrittivät mm. varastaa heidän mukanaan olleen muistiinpanovihon. Hetken riekuttuaan Avy osasi kuitenkin myös hienosti rauhoittua.

Avy kaipaisi kotia, jossa se pääsisi käyttämään nokkelaa päätään ja purkamaan energiaansa.

15.5.2016
Avyn kaikki kolme sisarusta ovat nyt matkanneet omiin koteihinsa. Tytöstä on kasvanut todella kaunis aikuinen. Sen perimässä on selvästi saksanpaimenkoiraa ja Avy onkin melko isokokoinen, noin 60 cm korkea ja painaa 25-27 kiloa. Elämä pienessä häkissä ilman leikkikavereita turhauttaa Avyä aivan selvästi ja se kaipaisi kovasti tekemistä. Niinpä se haukkuu viereisen häkin koirille ja yrittää epätoivoisesti saada niitä leikkimään kanssaan aidan läpi. Ihmisvieraat ovat Avyn mielestä maailman paras asia. Se ryntää heti tulijoiden luokse ja pomppii saadakseen huomiota. Sitten iskee ilohepuli. Avy säntäilee ympäri häkkiä ja hyppelehtii aivan holtittomasti. Välissä se aina kuitenkin palaa ihmisten luokse, sillä leikkimistäkin tärkeämpää on saada olla ihmisen lähellä. Niinpä se ahtaa koko ison ja pörröisen kehonsa vieraiden syliin ja moiskauttaa varmuuden vuoksi pari märkää suukkoa kiitokseksi rapsutuksista. Avy on todella kiltin ja iloisen oloinen koira.

31.5.2016
Viimeinenkin A-gangin vauhdikkaasta nelikosta sai tänään hyviä uutisia, sillä se on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.7.2016
Hurmaava Avy on lentänyt viikonloppuna omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Avy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Avy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.