Päivitetty 30.06.2016

Kodin saanut koira: KIIRA (K-team)


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

15.7.2015
Karma, Keena ja Kiira ovat pentuina hylätty ja sitä kautta löydetty vapaaehtoistyöntekijä Carmen Mandescun toimesta. Aktiivien reissulla heinäkuussa oli vihdoinkin tämän trion vuoro päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Nämä sisarukset asuvat tällä hetkellä yhteystyökumppanimme Asosiatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla.

Kiira on hieman ujompi kuin veljensä Karma mutta reipastuu uusienkin ihmisten kanssa nopeaan, varsinkin kun tulijoilla on taskut täynnä herkkuja. Kiira vaikuttaa nauttivan huomiosta ja herkuista valtavasti. Koko sisasruskatras on todella aktiivisia nuoria koiranalkuja, joten tulevan kodin tuleekin muistaa huolehtia riitävästä liikunnasta, aivojumppaa unohtamatta. Näillä sisaruksilla jos tylsyys iskee niin saattaa sisustusvimma puhjeta.

Toisten koirien kanssa sisarukset tulevat toimeen hienosti, vanhemman koiran seura uudessa kodissa olisi varmasti hyvä juttu. Samanikäisen koiran kaveriksi Kiiraa ei silti varmuuden vuoksi luovuteta. Sisaruksissa virtaa selvästi paimenkoiran veri, joten näistä koirista saa takuuvarmasti kaverin harrastukseen kun harrastukseen. Sohvaperunoiksi näistä sisaruksista ei ole. Nyt olisikin jo korkea aika Kiirankin päästä opettelemaan kunnon koirakansalaisen tavoille oman ihmisensä kanssa.

Asuinmuodoksi Kiira kelpuuttaa kerros-, rivi- tai omakotitalon. Kiira on tällä hetkellä n. 55cm korkea ja painaa n.20kg.

25.9.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat tämän iloisen sisarustrion syyskuun Romanian reissullansa.

Kiira on edelleen porukan ujoin ja ottaakin oman aikansa ennenkuin tulee tutustumaan uusiin ihmisiin. Todettuaan tulokkaat vaarattomiksi Kiira on kuin kuka tahansa nuori koiranalku, energinen ja iloinen.

Kiiran olisikin jo hyvä päästä omaan loppuelämän kotiinsa harjoittelemaan tärkeitä kotikoiran oppeja.

Kauniille Kiiralle lisätty uusia kuvia!

18.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat aktiivisen ja superreippaan Kiiran marraskuisella Romanian reissullansa. Kiira on selvästi rohkein ja sosiaalisin sisarustriosta. Kiira ei meinaa millään saada tarpeekseen huomiosta ja pyöriikin koko ajan joko sylissä tai jaloissa.

Nyt olisikin jo korkea aika Kiirankin päästä opettelemaan kotikoiran oppeja!

Kiiralle lisätty uusia kuvia.

28.2.2016
Kiira siirtyy nyt aikuisten kategoriaan etsimään kotiaan. Toivottavasti se löytyy pian.

30.6.2016
Kiira on lentänyt ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea perhe!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tutustuthan kuitenkin ensin sivuillamme adoptoitavan elöimen terveys, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen!

27.5.2016

Kiira on varattu omaan kotiin!

Yhteyshenkilö Saila Ryytty.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.