Päivitetty 06.09.2016

Kodin saanut koira: MOUNTY (M-team)


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

2.3.2015
Mounty on löydetty sisaruksiensa kanssa lumimyrskyn keskeltä viime vuoden lokakuussa. Kuudesta pienestä pennusta vain neljä selvisi koettelemuksistaan ja näistä neljästä Minimax ja Mounty pääsivät Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Minimax, Mary ja Mounty asustavat tällä hetkellä Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla. Molemmat veljekset ovat luonteeltaan reippaita ja uteliaita koiranalkuja. Rohkeus on valttia näiden junioreiden mielestä ja he kohtaavatkin uudet ihmiset hurjalla määrällä itsevarmuutta ja iloisuutta.

Minimax, Mary ja Mounty tulevat loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja ehkäpä tulevassa kodissa voisi olla jo aikuinen koira, joka osaisi kertoa näille veljeksille kuinka kunnon koirakansalaisen tulee käyttäytyä. Ainoana koiranakin Minimax varmasti pärjää kunhan tuleva koti muistaa että kyseessä on nuori ja aktiivinen koira, joka tylsistyessään voi keksiä vaikka ja mitä omistajan pään menoksi.

Minimax, Mary ja Mounty haukkuvat tarhalla vain silloin kun on ruoka-aika ja silloin kun haastetaan toisia koiria leikkimään. Veljeksien tuleva koti voisi siis sijaita myös kerrostalossa, kunhan yksinoloharjoituksista ja aktiviteetin määrästä osataan huolehtia.

Mounty kasvaa aikuisena keskikokoiseksi, painoa tulee olemaan n. 15-20kg ja korkeutta n. 45-50cm.

19.5.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat Minimaxin ja Mountyn toukokuun Romanian reissullansa. Nämä veljekset ovat silkkaa tulta ja tappuraa! Luonnetta ei tältä kaksikolta puutu ja se näkyykin pentuaitauksessa muiden pomottamisena ja komentamisena. Ihmisten kanssa nämä veijarit ovat avoimia, pelottomia ja sosiaalisia. Nyt olisikin jo näiden kahden aika päästä omiin loppuelämän koteihinsa opettelemaan tärkeitä kotikoiran oppeja. Tulevan kodin on hyvä olla varautunut panostamaan näiden huligaanien tapakasvatukseen, jotta heistä kasvaa kun non koirakansalaisia.

Veljeksille lisätty kuvia ja videota veljeksistä pääset katsomaan tästä.

9.7.2015
Mounty, Mary ja veljensä Minimax odottavat edelleen kotiaan Glinan tarhalla. Nyt olisi jo korkea aika näiden raikuliveljesten päästä omiin koteihinsa opettelemaan tärkeitä kotikoiran oppeja.

Molemmille veljeksille lisätty uusia kuvia. Kovin ovat pojat jo kasvaneet isoiksi.

26.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat M-teamin pojat syyskuun Romanian reissullansa. Sisko Mary on jo matkustanut omaan kotiinsa Saksaan, missä viipyy veljesten loppuelämän kodit?

Keli oli kovin sateinen Glinalla vierailupäivänä ja kuvia veljeksistä ei saatu mutta muuten veljekset olivat iloinen yllätys. He ovat selvästi kasvaneet ja aikuistuneet, typerä muiden kiusaaminen on loppunut ja heidän häkissä olikin yllättävän rauhallista. Ihmisten kanssa veljekset ovat edelleen mahdottoman sosiaalisia. Jos jotain eroja veljeksissä huomaa, niin Mounty on se pehmeämpi ja hieman harkitsevaisempi pentu. Näistä veljeksistä varmasti saa mainioita harrastuskavereita!

18.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat veljekset marraskuisella reissullaan. Tämä ryhmärämä on nyt siirretty omaan häkkiinsä ja meno on hieman rauhoittunut. Keskenään pojat silti mellastavat ja riehuvat, niinkuin nuoret miehen alut yleensä tekevätkin.

Selvästi tämä kaksikko kaipaa tekemistä ja aktivointia tulevissa kodeissaan. Virikkeetön tarhaelämä alkaa näkyä veljeksissä turhautumisena, kotioloissa näistä pojista saisi varmasti riittävällä aktiviteetilla mitä mainioimpia lenkki- tai harrastuskavereita.

Veljeksille lisätty uusia uusia!

4.2.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat M-teamin pojat tammikuisella reissullaan. Uutiset veljeksistä olivat samoja kuin aiemminkin. Reippaita, sosiaalisia nuoria koiria, jotka selvästi kaipaavat jo omaa kotia, jossa opetella kotikoiran tärkeitä oppeja. Missä viipyy M-teamin omat loppuelämän kodit?

Videota veljeksistä pääset katsomaan tästä.

12.6.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat tämän veljeskaksikon toukokuun reissullansa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyy näiden kahden rämäpään häkistä! Veljekset ovat silminnähden iloisia vieraista ja saadusta huomiosta.

Mounty on veljeään hieman rauhallisempi tapaus, haukkuu saadakseen huomiota mutta malttaa pysähtyä ja nauttiakin vieraiden seurasta. Kuitenkin leikit veljen kanssa vievät voiton ja paikoillaan ei kovin kauaa malta olla. Mounty kuitenkin osaa myös oikeasti rauhoittua, kun oli saanut tarpeeksi rapsutuksia ja riehunut valjensä kanssa, kävi Mounty omaan koppiinsa tyytyväisenä lepäämään. Veljekset ovat viettäneet koko pienen elämänsä tarhalla ja vaikkeivat enää pieniä pentuja olekaan niin yhtä lailla soisi heille sen ikioman perheen ja kodin. Löytyisikö Mountyn koti juuri sinun luotasi?

Mountylle lisätty muutama uusi kuva.

14.7.2016
Mountyn tapasimme heinäkuun reissullamme Romaniaan. Oli melko lämmin päivä mutta uskomme, että Mounty olisi ollut melko samanlainen vaikkei olisi ollut niin lämmin. Veljensä Minimaxin ja häkkikaverin Texan painiessa, Mounty valitsi rauhallisen paikan kopissa, jotta ei joutunut muiden jalkoihin. Mountysta huomasi selkästi, että oli hieman väsynyt Minimaxin häsellykseen ja jatkuvaan leikkimiseen. Mounty myös hienosti ja selkeästi näytti tämän Minimaxille, joka ainakin tällä kertaa uskoi Mountya ja antoi tämän olla rauhassa.

Lisätty uusia kuvia ja video Mountysta kopin rauhassa.

6.9.2016
Mountylle ihania uutisia jota kaikki on odottanut kauan, erityisesti Mounty. Oma koti on löytynyt ja poika suuntaa Saksaan! Onnea elämään Mounty, ja nauti täysin rinnoin!

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan kuitenkin ensin sivuillamme adoptoitavan elöimen terveys, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen!

Mountyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.