Päivitetty 06.09.2016

Kodin saanut koira: SILVIA M


Syntymäaika: Noin 11/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Steriloidaan

2.6.2016
Targovisten kaupungissa Romaniassa eläinsuojelutilanne on myös huono. Kodittomia, hylättyjä eläimiä näkyy paljon kaduilla ja koirarankkurit liikkuvat säännöllisesti eri alueilla ottaen kiinni koiria keinolla millä hyvänsä. Tulee tunne, että suuri osa rankkureista oikein nauttii siitä tunteesta, joka kai heille jollain tavalla edustaa valtaa, ottaessaan koiran kiinni ja raahatessaan sitä perässään pakettiautoon ja kuskatessaan kunnalliselle tarhalle.

Targovisten kodittomien eläinten onneksi kaupungissa asuu myös muutamia hyväsydämisiä ihmisiä, jotka rakastavat eläimiä. Yksi näistä paikallisilta eläinsuojelijoista on Kulkurien pitkäaikainen kumppani ja ystävä, Mihaela Soare.

Mihaela löysi Silvia M:n kun oli ajelemassa muutaman Suomesta vierailulle saapuneen eläinystävän kanssa. Kun nämä sammuttivat auton, he kuulivat koiran itkua, eikä aikaakaan ennen kuin itkevä Silvia tuli heidän luokse. Silvia itki, aivan kuten olisi hädissään pyytänyt apua Mihaelalta ystävineen. Autoon päästyään itku loppui ja tyttö selvästi rauhoittui. Oli kuin tämä olisi tiennyt, että oli nyt turvassa.

Silvia on noin 7kk vanha, kooltaan suunnilleen 50cm, 16kg. Iästä päätellen Silvia tulee vielä kasvamaan jonkun verran, arvioltaan Silvia tulee aikuisena olemaan noin 55-60cm, 20-25kg.

Kotioloissa Mihaelan luona, Silvia tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Silvia on kiinnostunut ympärillä tapahtuvista asioista mutta ei häsellä ympäriinsä vaan on iloisen pennun tavoin aktiivinen. Ilmeestä päätellen Silvia on tyytyväinen siihen, että pääsi Mihaelan luokse turvaan, sillä tytön naamalla näkyy useimmiten korvasta korvaan yltävä valloittava hymy.

19.7.2016
Silvia on kasvanut ja korkeutta on tällä hetkellä noin 50cm. Aika hyvin taitaa siis tuo kokoarvio pitää paikkansa. Silvia on edelleen reipas ja iloinen neiti, joka mielellään loikoilee ihmisen kanssa vaikkapa sohvalla tai sängyssä. Silvia kuitenkin nauttii myös suuresti saada puuhastella ulkona oman ihmisensä kanssa.

Ottakaa yhteyttä ja kysykää lisää, mikäli Silvia kiinnitti huomionne ja teillä on koirapaikka avoimena.

24.8.2016
Sympaattinen ja kiva Silvia etsii vieläkin sitä omaa perhettään. Silvia on iältään nyt noin 10 kuukautta ja tulee edelleen hyvin toimeen muiden kanssa. Lapsista tykkää myös paljon. Silviä viettää muutaman kuukauden päästä ensimmäistä syntymäpäiväänsä, pääseeköhän tyttö viettämään sen omassa kodissa?

Lisätty kuvia.

6.9.2016
Silvia M on odottanut melko kauan omaa kotiaan ja toissapäivänä saimme tiedon, että Silvian uusi kotimaa tulee olemaan Englanti. Good luck, Silvia ja nauti elämästäsi kotikoirana <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Silvia M saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silvia M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Silvia M tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Silvia M:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.