Päivitetty 06.09.2016

Kodin saanut koira: MOLLY SILVER


Syntymäaika: 7/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Rosiorin kunnallinen tarha)
steriloitu

 

31.7.2016
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono, sillä ne tarjoavat edes jonkinlaista turvaa muilta koirilta. Vaikka tarhalla on useampikin palkattu työntekijä, niistä usein on koiralle enemmän haitta, kuin hyötyä. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon.

Molly on vilkkaan ja reippaan oloinen tyttö, joka on asunut tarhalla jo yli kaksi vuotta. Se on hyvin todennäköisesti naapurinsa Nicin sisko. Molly on innokas pomppija, joka hyppää kepeästi koppinsa katolla ja siitä alas, kun se saa vieraita. Se on jopa siinä määrin iloinen, että jos sen ketju olisi yhtään pidempi, se tekisi onnesta voltin ilmassa. Vilkkaudestaan huolimatta Molly vaikuttaa kovin tasapainoiselta ja järkevältä koiralta ja kun se nauttia ihmisen kosketuksesta, se rauhoittuu paikalleen nauttimaan tästä harvinaisesta tuokiosta. Mollysta saa vaikutelman, että se nauttisi jostakin harrastuksesta ja näin syksyn kynnyksellä siitä saisi varmasti oivan kaverin marjametsään, joskin marjaämpärin sisältö saattaisi kannattaa suojata kannelta Mollyn ilopompuilta. Nyt olisikin sisarkaksikon jo ehdottoman korkea aika päästä pois kunnalliselta tarhalta omiin koteihinsa.

Molly on on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

9.8.2016
Lisätty video.

6.8.2016
Molly on matkustanut Saksaan omaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Molly ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Molly saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Molly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mollyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Molly tarhalla elokuisena iltana

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.