Kodin saanut koira: MOZI

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 14.9.2018)
Mozin tarina on samankaltainen kuin monen muun romanialaisen koiran. Se on löytynyt kadulta pentuna, sen ollessa noin 9 kuukauden ikäinen. Kulkurien yhteistyökumppani monen vuoden takaa, Carmen Mandescu, on henkilö joka Mozin löysi ja otti turvaan. Tuolloin elettiin vuotta 2015 ja Carmen oli vielä mukana yhdistyksessä nimeltä A Doua Sansa. Yhdistys ylläpiti Glinan kylän koiratarhaa. Carmen kuitenkin tiesi, että mozia ei voinut tarhalle viedä, sillä pieni poika ei olisi siellä pärjännyt.Niin ollen Carmen vei mozin Ramona Apostelin fosteriin, missä se sai odottaa oman kotinsa löytymistä.

Oma koti löytyikin ja Mozi saapui Suomeen 5.12.2015.  Elokuussa 2018 saimme yhteydenoton ja avunpyynnön kodilta, jolla ei enää riittänyt resurssit Mozin kanssa. Mozi on iloinen ja touhukas pikkujäbä, jonka elämästä oli tullut hieman tylsää. Sillä ei oikein ollut oikeanlaista tekemistä ja niin se päätti itse keksiä itselleen puuhaa. Suurimmaksi osaksi tämä tarkoitti sitä, että se vahti kevyen liikenteen väylää joka kulki talon vierestä. Tässä Mozi yhdessä perheen toisen koiran kanssa vahti ja haukkui ohikulkijoille. Mozin kierrokset nousi näissä tilanteissa ja mikäli epähuomiossa esim ulko-ovi oli jäänyt auki, Mozi oli vikkelänä poikana kärppänä paikalla haukkumassa ja vahtimassa kotiaan vierailta ohikulkijoilta. Tässä tilanteessa, kun kierrokset olivat nousussa ja stressi tekemättömyydestä ja tylsyydestä oli koholla Mozi myös pääsi näykkäämään ohikulkijaa. Tässä kohtaa tehtiin päätös siitä, että Mozi pääsee hakemaan sellaista kotia, jossa sen kanssa on enemmän aikaa tehdä asioita, harjoitella ja puuhastella.

Edellisessä kodissa Mozi oli myös kehittänyt tavan lähteä kissojen perään. Ilmeisesti tämäkin kuitenkin oli vaan herran harrastus kun muuten oli hieman tylsää, sillä hoitopaikan kissojen kanssa on sujunut hyvin alusta lähtien. Mozi tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa, hoitokodissa asuu uros ja narttu ja näiden kanssa Mozi leikkii iloisesti ja mielellään. Kissojen kanssa se nukkuu vierekkäin. Mozi on myös päässyt tapaamaan isompia koiria ja tulee myös näiden kanssa hyvin toimeen.

Remmikävelyä pääsee vielä harjoittelemaan Mozin kanssa, silloin kierrokset saattavat vielä nousta mutta vielä toistaiseksi on hieman epäselvää johtuuko siitä, että haluaisi tutustumaan kaikkiin vai siitä että hieman jännittää olla remmilenkillä.

Mozi on kooltaan noin 35cm.

Päivitykset

12.11.2018

Mozi on ollut virallisestikin jo perheensä koira jonkin aikaa.

18.9.2018
Mozi hurmasi koko kotihoitoperheensä, niin ihmiset kuin eläimet ja sujahti perheen arkeen niin sujuvasti, että voimme päivittää Mozin nimen eteen tekstin Varattu. Mozin ei tarvitse enää vaihtaa kotia, vaan se on jo Kotona <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mozi on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mozi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mozin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: