Kodin saanut kissa: MUSTU, Erityisadoptio

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

_MG_2629
MUSTU

* n. 6-7 v

* naaras (steriloitu)

* suomalainen

Mustu on hellyydenkipeä neitokainen. Siinä on ripaus persialaista, mikä näkyy ulkonäössä hieman lyttänähkönä nenänä ja Mustulla on myös pidempi karva. Neiti tulee toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa ja on mukavan rauhallinen persoona. Se on todella kiltti, utelias ja hauska kissa. Valitettavasti Mustulla on todettu sydänvika, mutta se ei vaadi lääkitystä.

Suomalainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

15.10.2014 Kuulumisia kotihoidosta
“Mustu on sopeutunut hyvin meidän vauhdikkaaseen kämppään. Ruokahalu on ollut melkoinen, eikä kissa enää ole alipainoinen. Välillä toisten kissojen leikit ovat hiukan liian hurjia, mutta sopu löytyy kyllä aina pian. Mustu on aktiivinen, utelias ja hellyydenkipeä kissa, jolle kelpaa aina syli. Mustulla on kuitenkin omat rajansa, hän ei ole mikään heittopussi. Mustu kyllä jahtaa leikkinaruja hetken, mutta kyllästyy nopeasti. Hänellä on omat leikkinsä. Ulkoiluttamista valjaissa ei ole vielä kokeiltu.

Mustu sopisi hyvin varsin monenlaisiin koteihin, sillä hän ei häiriinny suurestakaan hälystä (esimerkiksi muutto ei hetkauttanut häntä yhtään), tulee toimeen muiden kissojen kanssa, mutta ei ole niin yliaktiivinen että tarvitsisi jatkuvasti huomiota ja virikettä. Mustu ei anna retuuttaa itseään, vaan kynnet tulevat nopeasti esiin, joten pienten lasten tulee oppia kunnioittamaan kissan rajoja.”

Yhteydenotot Marille

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: