Päivitetty 14.04.2019

Kodin saanut koira: NASSE


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
13.4.2019
Kun kevät saapuu Romaniaan, eläinsuojelijan kurkkua kuristaa. Steriloimattomat ja kastroimattomat koirat löytävät toisensa ja lopputuloksena on pentujen suma. Suurin osa kuolee nuorena autojen alle, ihmisen kädestä tai huono ravitsemuksen ja pakkasen aiheuttamiin komplikaatioihin. Osa pennuista on onnekkaita, sillä niiden polut risteävät ystävällisen ja auttamishaluisen ihmisen kanssa. Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, Clinica Veterinara OneVet ylläpitää koiratarhaa romanialaisessa Cosoban kylässä. Tarhalla asuu noin 350 koiraa, kaikki eri lähtökohdista, mutta muutamaa lukuunottamatta kaikki koirat ovat kodittomia. Cosoban tarhan eläinlääkäri ja tarhan omistaja, Adina Vladut on hyväsydäminen ihminen, joka tekee kaikkensa, jotta sinne hylätyillä pennuilla olisi mahdollisuus parempaan elämään. Hän steriloi huikean määrän narttuja vuodessa ja on siten omalta osaltaan vaikuttamassa pysyvästi Romanian kodittomien koirien populaatioon. Viime keväänä tarhalle löysi tiensä eri teitä  noin kuusikymmentä pentua. Pennut päätyvät tarhalle kuka mitenkin, hylättynä tai jonkun työntekijöistä löytämänä. Yksitoista niistä asui ensin erillään tarhan takaosan tyhjässä talossa, mutta niiden kasvaessa ne yhdsittettiin yhdeksi isoksi laumaksi. Koko vajaa tusina tuli moitteetta toimeen keskenään eikä edes ruoka ollut tappelemisen arvoinen asia. Osa näistä pennuista on adoptoitu jo pois tarhalta, osa odottaa siellä edelleen.

Yksi näistä on reilu vuoden ikäinen Nasse. Se on luonteeltaan leikkisä ja touhukas toisten koirien kanssa, mutta  uudet ihmiset Nassea vähän jännittävät. Nuoren koiran innolla se touhottaa menemään ja pistää painiksi kavereidensa kanssa. Kun Nasse saa paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, siitä kotiutuu varmasti loistava kaveri. Nassen kotiutumista voisi helpottaa kiltti ja reipas koirakaveri, josta ottaa mallia, opetellessaan kotikoiraksi.

Nasse painaa tällä hetkellä reilut 15 kg.
Aikuisena sen oletetaan jäävän keskikokoiseksi.

Päivitykset
13.4.2019
Nasse on onnellisesti päässyt Suomeen ja viettää nyt ansaittua kotikoiran elämää oman perheensä kanssa.

17.3.2019
Kulkurien aktiivit tapasivat iloisen Nassen helmikuussa. Nassen tapaaminen Romaniassa, jäi näillä näkymin viimeiseksi Romanian maaperällä, sillä Nasse on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

17.1.2019
Nasse innostuu, kun vierailijat tulevat sen häkkiin. Alkuun se varoo kosketusta ja vetäytyy vähän, ei kuitenkaan lähde pois. Energiaa ja pomppimista oli havaittavissa kaikilla vuoron perään, osa jännityksen osa innostuksen vuoksi. Nassea  kuvattiin tosi sympaattiseksi tyypiksi, aktiivimme tasvatessa se juuri ennen vuoden vaihdetta.

21.10.2018
Syyskuun aktiivi matkalla tapasimme jälleen Nassen. Reipastunut Nasse pyöri innoissaan ihmisvieraidensa ympärillä. Leikkimielinen junnu-koira olisi jo ansainnut oman kodin, jossa se saisi tekemistä ja puuhaa riittävästi, kuluttaakseen nuorta energiaansa.
Nassella on pehmeä pumpulilta tuntuva turkki joka sekin odottaa vain sitä, että sen oma ihminen saisi upottaa sormensa siihen ja olla onnellinen tästä komeasta kaverista.

Lisätty video ja kuvia syyskuulta 2018

7.8.2018
Nassesta lisätty video, joka on kuvattu heinäkuussa Kulkurien aktiivimatkalla. Ihanan iso korvaisen hönön tulisi jo päästä kotiin.

13.6.2018
Aktiivimme tapasivat Nassen häkkikavereineen jälleen kesäkuussa. Nasse oli reipastunut valtavasti ja pyöri ihmisvieraidensa ympärillä rapsutuksia hakien.
Talviturkki oli poissa ja Nasse oli muutenkin kauniissa kunnossa. Ihovaivoja ei näyttänyt olevan.
Pikkupennun ulkomuoto on alkanut katoamaan ja tilalle tullut komea juniori-ulkonäkö.
Nasse tulee edelleen loistavasti toimeen muiden koirien kanssa.

video ja valokuvia lisätty kesäkuulta.

3.4.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Nassen maaliskuussa. Se olikin kasvattanut uuden hienon talviturkin. Hieman huolia Nasselle aiheutti ihovaivat jotka saattavat johtua joko laaduttomasta ravinnosta tai aiheuttajana voi yhtä hyvin olla demodex, Suomalaisittain sikaripunkki. Molemmat ovat onneksi hoidettavissa.
Muuten Nasselle kuuluu hyvää. Se pärjää koiraporukassa hyvin ja touhottaa muiden junnujen  mukana. Vieraiden ihmisten ollessa läsnä, Nasse ei välttele vieraita, mutta ujoilee luoksetulon suhteen. Nassesta herää ajatus että ei ole varsinaisesti arka, ainoastaan sosiaalistamaton.
Nasse tuotiin koiratarhan rakennukseen sisätilaan valokuvattavaksi , jolloin outo tilanne jännitti kovasti ja se vaikutti kovin hämmentyneeltä. Reipastuen jälleen heti, kun pääsi tuttujen koirakavereidensa joukkoon.

Uusimmat valokuvat sisätilassa kuvattuna, lisätty.

6.2.2018
Nasse aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa, saatuaan ikää 3-4 kk.

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nasse saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nassella on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.