Päivitetty 07.11.2021

Kodin saanut koira: EKKU (nyk. Tiko)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.9.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. Lisäksi heillä on toinen eläinklinikka Bukarestissa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista. Cosoban tarhan yhteydessä olevalle klinikalle ympäristön asukkaat voivat kahdesti viikossa tuoda koiriaan ja kissojaan steriloitavaksi maksutta, joten yhdistys tekee tärkeää työtä sen hyväksi, ettei hylätyiksi joutusia koiria syntyisi.

Aktiivimme pääsivät elokuussa todella pitkän tauon jälkeen vierailemaan Cosoban tarhalla, ja siellä he tapasivat myös pikkuisen ja pörröisen Ekku-pojan. Ekku löytyi kolmisen kuukautta sitten vaeltelemassa yksinään Bukarestin kaduilla, ja koska pojalta ei löytynyt mikrosirua eikä saatu muutakaan vihjettä omistajan löytämiseksi, Ekku pääsi tarhalle turvaan. Cosoban tarhalla on tällä hetkellä valtavasti koiria ja iso osa muiden koirien kanssa toimeentulevista koirista elää isossa porukassa tarhan laajalla piha-alueella. Näin myös Ekku, joka on sopuisa kaveri ja välttää konflikteja ja tarvittaessa väistää. Kuvista näkyy, miten Ekku on mielellään tutun Adinan sylissä ja nauttii saamastaan huomiosta. Myös vieraat saavat käsitellä Ekkua miten vaan. Ekku onkin helpon ja reippaan oloinen koira, josta kotioloissa kehkeytynee sosiaalinen perheenjäsen. Iloisuudellaan, avoimuudellaan ja reippaudellaan Ekku todennäköisesti oman ihmisen/perheen tukemana selättää nopeasti kotiutumisprosessiin liittyvän stressin. Ekkun haukkumiskäyttäytymisen havainnointia vaikeutti  pihakoirien suuri määrä, mutta Ekkun ei huomattu haukkuvan. Ekkun turkki vaatii tarhaelämän jälkeen perushoitoa ja jatkossakin huolenpitoa.

Ekku on noin 35 cm korkea ja painaa 6-7 kg.

Päivitykset

7.11.2021
Ekku saapui kotiin 30.10. ja valloitti perheensä välittömästi. Onnellista elämää Tiko ja perhe!

2.10.2021
Ekku on varattu omaan kotiin.

2.9.2021
Ekku aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ekku saapuu Suomeen kastroitunaa, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ekku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ekkun oma yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.