Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: NETTA (nyk. Freja)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Arviolta noin parivuotias Netta päätyi Cosoban tarhalle viime vuonna pentujensa kanssa. Sen tarina on hyvin tyypillinen Cosoban seudulla: joku paikallinen hylkäsi sen pentuineen tarhan luokse, koska ei halunnut tai pystynyt enää huolehtia siitä tai sen pennuista.

Netta elää tarhan pihalla vapaana muiden koirien joukossa. Koiraporukassa Netta on reipas ja rohkea, ja se pitää puoliaan hienosti kommunikoiden toisilta koirilta, niiden esimerkiksi yrittäessä napata sen herkkuja tai aarteita. Netta ei kuitenkaan haasta riitaa toisten kanssa eikä vaikuta provosoituvan muiden ärhentelyistä.

Ihmisten suhteenkin Netta vaikuttaa sosiaaliselta ja reippaalta tytöltä. Se tulee vieraidenkin ihmisten luokse ja antaa koskea ja rapsuttaa. Netta suhtautuu tasapainoisen iloisesti ihmisiin, eikä pompi päin tai riehu. Porukassa se on aika huomaamaton tyyppi, eikä tee itsestään suurta numeroa.

Netta haukkuu muiden mukana, mutta ei vaikuta olevan mikään erityisen kova haukkuja.

Netta on kooltaan pieni keskikokoinen koira, noin 40 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa. Netta on todella kaunis ja kompakti koira, jonka rotusekoituksessa voisi ulkonäön perusteella olla vaikka spanielia.

Päivitykset

13.8.2022
Netta saapui tänään Suomeen oman perheensä luokse ja sai nimekseen Freja.

7.6.2022
Netta on tänään varattu omaan kotiin!

4.5.2022
Netta aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Netta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Netta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Netan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptioyhteydenotot vain sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.