Päivitetty 23.10.2017

Kodin saanut koira: NIKA


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

Perustiedot
Nika päätyi M. G. Rescuen Mihai Grigorien huomaan heinäkuun 2017 alussa, kun hän pyysi tuttuaan tuomaan yhden tietyn koiran turvaan Bragadirun kunnalliselta tarhalta, mutta tuttu toikin kaiken kaikkiaan viisi koiraa. Mihailla ei ollut muuta vahtoehtoa kuin ottaa ne kaikki turvaan M. G. Sanctuary -nimiselle, rakenteilla olevalle tarhalleen, jossa asustaa koirien lisäksi myös kissoja, kaneja, possuja, vuohia, lehmiä, lampaita ja erilaisia lintuja. Mihai on eläinsuojelun parissa jo pitkään toiminut romanialainen eläinlääkäri jonka kanssa Kulkurit tekevät yhteistyötä sekä adoptioiden että sterilointien saralla-

Nika on kooltaan pikkuinen, vain noin 25cm korkea ja painaa maksimissaan noin 6kg.

Nykytilanne

23.10.2017
Nika on matkustanut omaan kotiin Suomeen. Onnea Nika ja perhe!

18.9.2017
Nika on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen <3 Kiitos ja hyvää odotusta kodille ja Nikalle!

6.9.2017
Nika oli tullessaan todella peloissaan ja reagoi koskemisyrityksiin hampaillaan. Ei kuitenkaan mennyt aikaakaan, kun pieni tyttö löysi turvan Mihaista ja viihtyykin nyt kaikkein parhaiten Mihain sylissä. Nika on mustasukkainen tai peloissaan ja murisee, kun muut koirat yrittävät tulla lähelle hänen ollessa Mihain lähellä, vaikka muuten sietääkin sekä uroksia että narttuja. Vaikka Nika on hyvin rauhallisen oloinen ja vain nauttii ihmisen lähellä olemisesta, pilkahtelee pientä leikkisyyttäkin sen ollessa Mihain kanssa. Vieras ihminen ei saa Nikaa heti avautumaan, mutta tyttö on todella kiinnostunut ihmisestä eikä pelkää lähestyä ja tutustua omaan rauhalliseen tahtiinsa.

Nika on hieman säikyn oloinen ja sen pieni koko ja innokkaat ja paljon liikkuvat häkkikaverit saavat sen hieman varuilleen. Se ärähtää jos joku meinaa innostuksissaan tulla liian nopeasti liian lähelle. Ulkona tarhan alueella vapaana liikkuessaan Nika on hyvin kiinnostunut hajuista ja tutkiskelee ympäristöään innokkaasti. Kun vieras ihminen nostaa syliin viedäkseen hänet takaisin häkkiin, varoittaa Nika “hammastamalla”, tosin hampaat eivät juurikaan edes osu ihoon eikä mitään jälkeä jää. Sekunnissa Nika tajuaa ettei mitään hätää ole ja antaa kantaa takaisin omaan paikkaansa, mutta jäisikin mielummin syliin kuin menisi häkkiin.

Nika tulee varmasti leimautumaan ihmiseensä kovasti ja arvostaisi rauhallista kotia, jossa hänellä olisi mahdollisuus ja aikaa olla sylissä tai ihmisen lähellä muuten. Muut koirakaverit ei ole poissuljettuja, kunhan ne ovat rauhallisia eivätkä liian suurikokoisia. Pienten lasten perhe ei ole Nikalle se paras vaihtoehto.

_______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nika saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Nikan yhteyshenkilö on Nea Goman.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.