Kodin saanut koira: AUDREY

Syntymäaika: 2014 - 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa 2016 Glinan tarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Yksi näistä onnekkaista oli Audrey. Heti kuitenkaa ei Audrey päässyt etsimään Kulkurien kautta kotiaan, koska oli erittäin arka, mutta on tänäpäivänä jo kun toinen koira.

Tuttu ihminen saa Audreyn luottamuksen, vaikka vielä vähän jännittääkin. Audrey etsiikin maltillista kotia, joka jaksaa viedä vielä eteenpäin kaiken uuden ja ihmeellisen tullessa vastaan Audreylle. Ihan pienten lasten kanssa ei Audrey ole vielä valmis asumaan, mutta muutoin ei liiemmin Audrey aseta rajoja ihmiselleen. Koiriakin voisi olla kotona jo valmiina Audreyn kaveriksi ja jos sieltä löytyisi vielä reipas rohkelikko, olisi se vain hyväksi Audreylle.

Audrey on kompaktin kokoinen koira, noin 40-45 cm korkea ja painoa noin 13 kg.

23.10.2017
Audrey saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle 21.10 ja häntä vastassa oli oma perhe. Onnea perheelle ja Audreylle, uuden elämän alku.

19.9.2017
Audrey on tänään varattu kotiin.

20.8.2017
Kultainen Audrey  on ruvennut hymyilemään ja ei tiedä miten päin olisi kun tuttu tulee häkin luo. Sisälle häkkiin mentäessä edelleen vähän varovainen, mutta tulee luokse ja jää rapsuteltavaksi. Antaa tassua ja haluaa vain olla lähellä. Kohti mentäessä, saattaa väistää vähän, mutta jää sitten jännäten paikoilleen ja antaa käsitellä ja rapsutella. Rohkaistumista vielä tarvitsee, mutta menee jatkuvasti parempaan suuntaan, jopa tarhallakin.

15.5.2017
Audrey on kaunis ja sielukas koira, joka rohkaistuu aina hieman enemmän. Kodilta vaaditaan kuitenkin osaamista käsitellä arkaa koiraa ja malttia, koska muutos ei tapahdu hoputtamalla. Tällä kertaa Romaniassa oli myös eläinkoulutuksen alalla toimiva aktiivimme Helmi, joka sai Audreyn myös tulemaan luokseen maltillisella ja rauhallisella käytöksellään. Audrey on kyllä kiinnostunut uudesta ihmisestä ja haluaisi niin kovin tulla kuorestaan ulos, kun vain hänelle löytyisi se oma rauhallinen helmi, joka auttaisi Audreyta tässä asiassa.

23.3.2017
Audrey jännittää vielä vieraita aika paljon ja hakeutuu syrjemmälle, mutta on kehittynyt huimaa vauhtia. Mennessä hänen peräänsä, ei Audrey lähde kuitenkaan karkuun, vaan jää paikoilleen ja antaa nätisti käsitellä itseään. Tämän jälkeen, jää tuntuu olevan rikottu ja jo hieman rohkaistuneena tulee syömään nameja lähelle. Palutuminen jännittävästä tilanteesta tapahtuu kuitenkin nopeasti, joten on vain harjoituksen ja kokemusen puutetta. Oma-aloitteisesti ei tule vieraan luokse, vaan vaatii sen tutun ihmisen, johon Audrey on jo luonut luottamussuhteen ja tällaisen ihmisen tullessa Audeyn näköpiiriin alkaa iloinen tanssi ja pomppu. Audrey on herttainen ja pehmeä koira, joka ei juurikaan hauku, eikä pomottele häkkikaveriaan.

17.2.2017
Audrey tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja vuosi on nyt kulunut siitä, kun Audrey on haettu kunnalliselta tarhalta. Tullessaan Glinan tarhalle, oli Audrey niin arka, että vältteli ihmisen kohtaamista, pysytellen koppinsa takana piilossa ja koiraan koskeminen aiheutti Audreylle suurta ahdistusta. Aktiivimme Veera on tehnyt töitä Audreyn rohkaisemiseksi ja nyt onkin huomattava muutos tapahtunut ja Audrey on rentoutunut. Aktiivimme Veera Romaniasta on Audreylle jo tuttu ihminen ja hänet nähdessään, tulee Audrey iloisesti vastaan rapsuteltavaksi ja antaa käsitellä hyvin itseään.
Vielä on arkuutta uuden ihmisen kohdatessa, mutta edistystä tapahtuu koko ajan ja oman tutun ihmisen kanssa Audrey on sympaattinen ihana itsensä,

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Audrey saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Audrey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Audreyn yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Klikkaamalla kuva aukeaa isommaksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: