Päivitetty 22.10.2017

Kodin saanut koira: NOROCELL


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

7.9.2016
Romaniassa elää valtava määrä kodittomia koiria. Niitä on pelloilla, kadunvarsilla ja ennen kaikkea lähellä ihmisasutusta, sillä harva niistä pärjää omillaan ilman ihmistä. Suuri osa näistä koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä. Pientä osaa kohtaa onni ja ne päätyvät rankkureiden sijaan eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille turvaan. Näin kävi Norocellille vuosia sitten. Eräs nainen oli mennyt kunnalliselle tarhalle etsimään omaa, rankkureiden nappaamaa koiraansa. Kyseistä koiraa ei kuitenkaan löytynyt ja nainen päätti valita yhden onnekkaan mukaansa. Niinpä Norocell pääsi pois kunnalliselta tarhalta ja turvaan naisen ystävän ylläpitämälle Glinan tarhalle.

Kun Norocellin näkee tarhalla aidan läpi se näyttää vanhalta ja väsyneeltä. Vuodet tarhalla ovat vaikuttaneet sen ulkonäköön ja sen turkki on karhea, likainen ja kiilloton. Se tulee rauhallisen kohteliaasti aidalle tervehtimään ihmisiä ja pyytämään rapsutuksia. Mutta kun ihminen astuu häkkiin sisälle, muuttuu Norocell täysin. Alkuun se vaikuttaa hieman hämmentyneeltä, aivan kuin se ei voisi uskoa, että joku on tullut sitä tervehtimään. Sitten sen häntä alkaa heilua ja ilme kirkastua. Norocell rakastaa ihmisiä ja on todella onnellinen, kun sitä tullaan tervehtimään. Se hakeutuu hiljaisena lähelle ja pyytää kohteliaasti rapsutuksia vierailta. Kun Norocellia tutkailee lähempää käy ilmi, ettei se edes ole niin vanha. Se on lempeä, hillitty ja viisas. Norocell ei tarhalla hauku juurikaan ja on muutenkin hyvin tasapainoisen ja kiltin oloinen. Se puolustaa hieman ruokaansa muilta koirilta, mutta tulee muuten tyttöjen kanssa hyvin toimeen. Toisen uroksen kaveriksi Norocellia ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Norocell on noin 55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Se on tarhalla melko hoikassa kunnossa.

3.12.2016
Norocell tapasi marraskuussa Glinalla vierailevat aktiivimme. Alkuun vieraat ihmiset jännittivät sitä ja se tutkaili tilannetta hieman kauempaa. Hetken päästä uteliaisuus vei kuitenkin voiton. Norocell on edelleen hyvin rauhallinen ja ystävällinen. Se käyttäytyy jännittävissäkin tilanteissa lempeästi eikä se edelleenkään hauku juuri lainkaan. Herkän luonteensa vuoksi Norocell tulee tarvitsemaan kodin, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää ja ollaan valmiita antamaan sille aikaa kotikoiraksi sopeutumiseen.

1.4.2017
Toisinaan muutos on pienestä kiinni. Norocell valikoitui vuosien tarhalla odottamisen jälkeen adoptio-ohjelmaamme viime syksynä. Siitä lähtien sen luona on vierailtu aktiivisemmin ja se on saanut enemmän ihmiskontakteja. Tämä näkyy ihmisrakkaassa Norocellissa. Se on alkanut syödä paremmin ja saada lisää painoa hoikkaan kehoonsa. Sen karva on pörhistynyt ja sen kasvoille on vaihtunut iloisempi ja tarkkaavaisempi ilme. Ja ennen kaikkea se on alkanut jälleen uskoa itseensä ja ihmisiin. Kun aktiivimme maaliskuussa vierailivat Norocellin häkissä, se tuli iloisesti heti tervehtimään vieraita. Aiempi ujous tuntui kadonneen ja tilalle oli tullut se kohtelias ja rauhallinen herrasmies, joka Norocell oikeasti on. Sen lempeä ja ystävällinen luonne on puhjennut kukkaan. Norocell hakeutuu ihmisten lähelle ja pyytää nätisti huomiota. Rapsutusten välissä se antaa varovaisia pusuja rapsuttajan kasvoille. Koko vierailun ajan se odottelee kiltisti ihmisten lähellä. Norocell on todella herttainen ja kultainen ja ansaitsisi jo kovasti oman kodin ja ihmisen, jonka lähelle käpertyä.

10.6.2017
Kultainen ja lempeä Norocell oli jälleen toukokuussa aktiivejamme vastassa Glinan tarhalla. Alkuun vieraiden ihmisten tullessa sisälle häkkiin se käy pyörähtämässä kopissaan kuin hakien sieltä rohkeutta, mutta heti tämän jälkeen huomionkipeys voittaa ja Norocell tulee rauhallisesti tervehtimään tulijoita. Norocell on kovin ihmisrakas ja sille namit ovat täysin toissijaisia, jos tarjolla on rapsutuksia ja läheisyyttä. Norocell on äärimmäisen sympaattinen ja ystävällinen persoona, josta suorastaan huokuu sellainen viisaan ja uskollisen koiran tuntu. Ihmisvieraita saadessaan se hakeutuu lähelle ja jää sitten hiljaisena siihen vierelle. Tarhalla se on hieman reppanan oloinen, mutta kotioloissa Norocellista toivottavasti kuoriutuu esiin myös iloinen, leikkisämpi puoli.

20.8.2017
Helteinen kesä on verottanut herttaisen Norocellin jaksamista. Onneksi tämä kesä on sille viimeinen Glinan tarhalla, sillä oma ihminen on huomannut Norocellin. Niinpä Norocell on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

22.10.2017
Norocellin aivan liian pitkä odotus on vihdoin eilen päättynyt, kun se on lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Norocell saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Norocell on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.