Päivitetty 22.10.2017

Kodin saanut koira: EDGAR


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (kotihoidossa)
kastroitu

 

27.3.2017
Romaniassa elää hurja määrä kodittomia koiria. Suuri osa niistä on hylätty sinne kodista, kun koira on käynyt tarpeettomaksi tai siitä ei tullutkaan toivotun kaltainen. Näillä koirilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja niinpä ne hakeutuvat ihmisasutuksen lähelle huolimatta katujen vaaroista. Moni näistä koirista päätyykin rankkurien käsissä kunnallisille tarhoille, joista niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä ulos.
Edgar on yksi näistä hylätyistä koirista. Sen ollessa vasta noin yksivuotias sen perhe hylkäsi sen pellolle. Peloissaan ja hämmentyneenä Edgar hakeutui heti pellon lähistöllä sijaitsevalle asuinalueelle ja pyrki epätoivoisesti sisään asuntoihin. Onneksi Edgarin huomasi eräs eläinrakas henkilö, joka otti pojan kyytiinsä ja vei tämän tutulle eläinlääkäriasemalleen. Löydettäessä Edgarilla oli vielä panta kaulassaan ja auton nähdessään se hyppäsi helpottuneena kyytiin ja matkusti kuin vanha tekijä kiltisti takapenkillä aina eläinlääkärille saakka.

Valitettavasti Edgarista huolehtinut eläinlääkäri joutui ongelmiin, sillä naapurit eivät pitäneet pihalla asuvasta koirasta ja soittivat rankkurit hakemaan tämän pois. Jo toisen kerran Edgarin kohdalle osui kuitenkin onni, sillä eräs eläinrakas pariskunta otti pojan kotihoitoon luokseen. Sieltä käsin Edgar nyt etsii omaa kotiaan Suomesta.

Edgar on äärimmäisen ihmisrakas koira. Sen epäonninen alkuelämä ei ole lannistanut sen upeaa luonnetta, vaan se on edelleen todella ystävällinen ja sosiaalinen aivan kaikille. Jos Edgar saisi valita, se viettäisi kaiken aikansa ihmisten lähellä rapsutuksia saaden. Se on kotihoitajan mukaan äärimmäisen lempeä ja kultainen ja aina valmis kaivautumaan kainaloon, jos ihmisellä on huono päivä. Edgarin kotihoitaja kertoo, että poika on päivästä toiseen loputtoman iloinen ja hyväntuulinen ja upea koira. Edgar tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja haluaisi aina vain leikkiä muita tavatessaan. Edgarin rakastava luonne ulottuu aivan kaikkiin ihmisiin ja vaikkei se kotihoidossa ole tavannutkaan lapsia, on hyvin todennäköistä, että myös lapset olisivat kovasti Edgarin mieleen.

Edgar on noin 65 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa.

1.8.2017
Suloinen Edgar on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

22.10.2017
Komea Edgar on eilen vihdoin lentänyt perheensä luokse kotiin.22

______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Edgar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Edgar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.