Päivitetty 29.08.2016

Kodin saanut koira: NOIR


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

01.04.2016
OneVet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Onevetissa työskentelevä, toinen klinikan perustajista Dr. Adina löysi ihanan Noirin kadulta hylättynä eräänä yönä ja otti sen mukaansa. Nämä olivat ensiaskeleet kohti pienen pojan uutta elämää. Noir asuu nyt Onevetin koirahoitolassa Cobosassa ja odottaa, että sille löytyisi oma, rakastava koti.

Suloinen Noir on luonteeltaan todella ihmisrakas ja poika antaa tutkia itseensä hienosti, esimerkiksi hammatarkastus ei tuota lainkaan ongelmia. Pikkuinen Noir tulee myös toisten koirien kanssa hyvin toimeen, se ei ole lainkaan määräilevä muita koiria kohtaan.

Noirin takajalka on rikki, eikä sitä voida korjata leikkauksien avulla, joten jalka joudutaan amputoimaan. Tällä hetkellä Noir ei käytä jalkaansa lainkaan, eikä jalan puuttumista edes heti huomaa. Hilpeä Noir hyppii ja pomppii iloisesti hoitolan pihassa. Pieni ja kevyt Noir tulee todennäköisesti pärjäämään hyvin elämässään ilman toista takajalkaa. Tulevan kodin tulee sitoutua pitämään Noirin lihaskunnosta huolta sekä ehdottomasti pitämään pallero ihannepainossa.

Painoa tällä söpöläisellä on arvion mukaan noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

01.06.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 6.5 he vierailivat Onevetin koirahoitolassa, jossa monen muun koiran tavoin myös Noir odottaa omaa kotiaan. Tästä herttaisesta pojasta saimme seuraavanlaisia kuulumisia:

Noirin takajalka on amputoitu ja sitä ei meinaa edes huomata, sillä pikkuinen liikkuu niin hyvin kolmella jalalla. Ihmisiä kohtaan tämä pieni karvapallero on todella sosiaalinen ja huomionkipeä, sillä heti hoitolan pihaan saavuttaessa Noir tulee tervehtimään ja pyörimään jalkoihin. Ihmisen rapsutuksista ja huomiosta Noir nauttii suunnattomasti ja luokse pyydettäessä pikkuinen saapuu hetkessä paikalle. Noir elää hoitolan pihassa vapaana monen muun koiran kanssa ja se pärjää todella hienosti myös isossa koiralaumassa. Hurmaava Noir on hiljainen ja kiltti ja se odottelee nätisti sivummalla, kun muut koirat häsläävät sen ympärillä.

Lisätty uusia kuvia pikkuisesta Noirista ja vaihdettu sille artikkelikuva. Lisätty myös video Noirista.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Noir saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

30.06.2016
Tänään pikkuisen Noir palleron elämä saa uuden suunnan, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Noirille ja sen tulevalle perheelle <3

29.08.2016
Ihana Noir lensi Suomeen ikiomaan kotiinsa 26.8.

Noirin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.