Päivitetty 14.11.2020

Kodin saanut koira: NUR (nyk. Hugo)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
ei kastroitu

 

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Perustiedot ja tausta
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Romaniassa pentuja äiteineen hylätään jatkuvasti. Näin kävi myös Nurille, joka äitinsä Davinan ja sisarustensa kanssa oli hylätty ja jätetty selviytymään pellolle. Fioonalla sisaruksineen kävi kuitenkin tuuri, kun heidät elokuun alussa pellolta löydettiin ja he pääsivät turvaa Ioanan huomaan Cosoban tarhalle.

Kovasta elämän alusta huolimatta Nur ja sisaruksensa ovat iloisia ja vilkkaita peruspentuja. Pentuset touhuavat, ovat kaikesta kiinnostuneita ja vipeltävät menemään sekä suhtautuvat ihmisiin avoimesti. Nur suhtautuu uteliaasti maailmaan ja pennut leikkivät hyvässä hengessä keskenään. Nur voisikin soveltua monenlaiseen perheeseen rakastetuksi perheenjäseneksi.
Reipas Nur tulee arviolta kasvamaan noin 40-45 cm tienoille. Koska isän koko ei ole tiedossa, aikuiskokoa ei kuitenkaan voi ihan varmaksi määritellä. Nur on hieman vaaleaa siskoaan Aysea kellertävämpi väritykseltään.
Päivitykset
14.11.
Nur saapui tänään Suomeen oman perheensä luokse. Uusi elämä alkoi uudella hienolla nimellä, hän on nyt Hugo. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Hugo ja perhe!

29.9.2020
Nur ei kauaa kotia etsinyt, Nur on nyt varattu omaan kotiin.16.9.2020
Nur tepastelee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

——————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Nur tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Nur  saapuu Suomeen ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nur on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.