Päivitetty 26.10.2015

Kodin saanut koira: NURA


10.3.2015

10.3.2015

NURA

* noin 3-4 vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

17.3.2015
Nuran tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen koiran tarina: Se on hylätty Kulkurien yhteistyökumppanin Asociatia Suflete Dragin tarhalle. Ei ole tietoa onko sillä joskus ollut ikioma koti vai onko se asunut kadulla ensimmäiset elinvuotensa. Tällä hetkellä Nura asuu Suflete Dragin tarhalla Jilavassa odottaen ikioman kodin löytymistä.

Nura on noin 50-55cm korkea ja painaa noin 23kg. Iältään Nura on 3-4-vuotias, mutta sitä luulisi herkästi vanhemmaksi, sillä se käyttäytyy tarhalla hyvin rauhallisesti köllötellen oman koppinsa katolla. Nura tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei erikoisemmin välitä häslääjätyypeistä eli se olisi varmasti onnellisin joko yksin tai rauhallisen koirakaverin kanssa.

Luonteeltaan Nura on todella tasapainoisen oloinen koira, joka rakastaa ihmisen läheisyyttä. Kokonaisuutena Nura on erittäin sympaattinen ja upea koira. Nuran koti voisi sijaita myös kerrostalossa, sillä se ei  juurikaan hauku tarhalla.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Nuran Romaniassa toukokuussa 2015 ja kertoivat sen olevan sympaattinen, rauhallinen, jonkun verran ujo ja alistuvainen. Nura  ei kuitenkaan panikoi tai pelkää, vaan sille vieraatkin ihmiset ovat ok, kunhan se saa tutustua heihin omalla tahdillaan. Nura antaa muiden koirien hötkyillä, ei niinkään välitä muista koirista, muttei varsinaisesti häiriinny niistä. Jos meno menee liian rajuksi poistuu se paikalta vähin äänin.

18.7.2015
Tapasimme Nuran Jilavan tarhalla heinäkuussa ja se oli aivan mielettömän upea tapaus: todella ystävällinen, rauhallinen ja symppaattinen. Nura tuli itse kohteliaasti luokse ja halusi huomiota, mutta ei vaatunut sitä vaan odotti nätisti vuoroaan. Nura on laihtunut lähiaikoina melko paljon, joten se tullaan viemään tutkimuksiin ja tarkistamaan sen terveydentila. Lisätty uusia kuvia.

17.9.2015
Ilouutisia! Nura on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

26.10.2015
Nura on saapunut kotiin ja toivomme Nuralle sekä perheelle onnea yhteiselle taipaleelle!

Nura saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nuran varaajana toimi Niina.

Video 3/2015:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.