Päivitetty 25.10.2015

Kodin saanut koira: SPARKLE


SparklepaakuvaSPARKLE

* noin 5 vuotta

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

29.07.2015
Sparkle on yksi monesta sadasta Rosiorin kunnallisella tarhalla olevasta koirasta. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Tämä nuori eläinsuojelija, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille.

Sparkle on todella kaunis, rauhallinen ja kiltti  tyttökoira, joka elää Rosiorin kunnallisella tarhalla häkissä, jossa on isoja ja pieniä sekä tyttö -että poikakoiria. Sparkle tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Ihmisen lähestyessä Sparklen häkkiä tyttö työntää kuononsa ja tassujaan ulos häkistä, koska haluaisi niin kovasti päästä moikkaamaan. Hurmaava Sparkle nauttii yli kaiken ihmisen silityksistä sekä huomiosta ja kaunotar osaa myös pyytää niitä erittäin ystävällisesti ja rauhallisesti.

Sparklella on kaunis, tuuhea ja pitkähkö turkki, joka on päässyt hieman huonoon kuntoon tarhalla ja tuleekin vatimaan kotiutumisen jälkeen hoitoa.

Sparkle odottaa jo kovasti tarhalla ikiomaa, rakastavaa ja huolehtivaa kotia.

Tällä neidolla on arvion mukaan painoa noin 10kg ja säkäkorkeutta noin 35-40 cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sparkle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sparkle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

22.08.2015
Ihana kaunotar Sparkle on varattu ikiomaan kotiin Suomeen <3

28.09.2015
Kaunis Sparkle lensi Suomeen omaan kotiinsa 26.9.

25.10.2015
Sparkle, jonka nimi on nykyisin Soda ja lempinimi Pötkö, on kotiutunut Suomeen noin kuukausi sitten ja nyt saimme iloksemme kuulumisia tästä aivan ihanasta neidistä:

Tultuani tietoiseksi Rosiorin kunnallisen tarhan koirakohtaloista, heräsi halu ottaa yksi koira juuri sieltä. Koska tätä laumaa on ennestään viiden ison koiran verran, osa romanian rescueita, ajattelin että vähän pienempi koira voisi vielä mahtua joukkoon. Aika tunteella tuli valinta tehtyä ja näin Soda, tuttavien kesken Pötkö, lennähti luoksemme syyskuun lopulla. Jo lentokentällä selvisi, että kyseessä on paljon parempi pienempi ja rohkeampi pikkukoira kuin olin odottanut. Lentokentän hälinään Pötkö suhtautui stoalaisen rauhallisesti. Kotiin tultuaan se nuuhki paikat ja kävi taloksi. Minkäänlaista sopeutumisvaikeutta ei ollut. Kotona odottava lauma isoja koiria oli sille vain asia siinä missä muutkin. Sen 1.leikkikaveri oli 30 kg alaskanhusky poika! Pian selvisi muutenkin että omasta mielestään se ei ole pienikokoinen koira! Vieraisiin ihmisiin ja koiriin Pötkö suhtautuu mutkattomalla tavallaan. Se on poikkeuksetta hurmannut tapaamansa ihmiset. Se ero Pötkössä on muihin koiriimme nähden, että Pötkö on selkeästi ihmisen koira, muut koirat eivät ole sille niin tärkeitä. Pötkö on myös osoittanut, ettei tarvitse ‘erityiskohtelua’ vaan juo isojen koirien korkeammalla olevasta juomakupista jos tahtoo ja kipittää lenkillä mukana kuten muut. Pötkö on osoittanut että vaikka se ei ollut juuri sellainen millaiseksi olin sen mielessäni kuvitellut, se on tuollaisena hassuna, ilmeikkäänä ja omapäisenä otuksena juuri täydellinen. Alkuunsa hieman vastahakoisen mieheni sanoin:” pakko myöntää että aika hauska pikkukoira! ”

Suuret kiitokset Pötkön perheelle kuulumisista <3

Sparklen yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.