Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: OCHISOR BOY (nyk. Aarre)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 2.1.2020)
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tämä suloinen poika on ollut tarhalla jo pitkään, mutta hän on aikaisemmin ollut kovin arka. Nyt Ochisor on kuitenkin reipastunut niin, että hänet voidaan ottaa mukaan adoptio-ohjelmaan. Ochisor asustelee yhdessä aran koiran kanssa, kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Arka koirakaveri ei ole kiinnostunut paddockiin tulevista ihmisistä, mutta Ochisoria ihmiset kiinnostaa kovasti. Ochisor pysyttelee koko ajan ihmisten luona ja seurailee kiinnostuneena ja keskittyneenä. Tämä pötkylä on tosi kaunis ja kuvauksellinen koira. Ochisor reipastuisi varmasti oikeassa ympäristössä nopeastikin. Ochisor viihtyisi varmasti parhaiten rauhallisella asuinalueella ja se luovutetaan lapsiperheeseen vain tarkalla harkinnalla.

Ochisorin vasemmassa silmässä on ollut vaurio, ja silmä on tästä johtuen poistettu kokonaan. Ochisor pärjää oikein hyvin yhdellä terveellä silmällä.

Kooltaan tämä suloisuus on noin 40 cm / 14 kg.

Päivitykset
8.8.2020
Ochisor Boy on tänään matkustanut oman perheensä luokse. Uusi elämä alkaa uudella hienolla nimellä, Aarre. Onnea Aarre ja perhe yhteiseen tulevaisuuteen!

15.4.2020
Ochisor Boy saa tänään ihania uutisia: tämä suloisuus on varattu omaan kotiin, jossa sitä jo kovasti odotetaan.

2.1.2020
Ochisor Boy asuu edelleen paddockissa hyvin aran koiran kanssa. Ochisor Boy innostuu vierailijoista ja sen häntä heiluu koko aktiivien vierailun ajan. Ochisor Boy seurailee kiinnostuneena vierailevia ihmisiä.  Tämä ihana poika ei suuremmin sähellä, vaan välillä myös istuu rauhoittumaan ja seurailee saisiko herkkuja. Ochisor Boy käy hakemassa herkkuja kädestä, mutta hieman ujostelee ja perääntyy, jos yrittää koskea. Välillä iloinen Ochisor Boy käy kopissa kääntymässä – tosin koppi on puoliksi syöty, joten ei mene koppiin “piiloon” vaan hetkeksi istuskelemaan kopin reunalle. Ochisor Boy on ihana, iloinen pötkyläkoira, joka on kovin kiinnostunut ihmisistä ja todennäköisesti oikeassa ympäristössä reipastuisikin nopeasti.

25.9.2019
Ochisor Boy tepastelee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

___________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ochisor saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ochisor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.