Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: LOLAI


Syntymäaika: 01/2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
(päivitetty 2.1.2020)
Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha nousee Mitrenin kylään, jossa se tulee tarjoamaan turvapaikan noin 150:lle koiralle. Sen lisäksi, että Carpessa ollaan tähdätty siihen, että koirat saavat parhaan mahdollisen hoidon ja elinolosuhteet, niin projektiin kuuluu myös kiinteästi ennaltaehkäisevä eläinsuojelu työ valistuksen ja sterilointien parissa. Istuttamalla näitä tärkeitä eläinsuojelutyön periaatteita myös Mitreniin ja lähialueille voimme ehkäistä monia surullisia kohtaloita, muun muassa vähentää kadulle syntyvien kodittomien pentujen määrää. Tie on pitkä ja tarhan rakennustöitä viimeistellään edelleen. Tarhalla asustaa vakituisesti noin sata koiraa ja yksi näistä onnekkaista on Lolai.

Lolai on asustanut ennen Glinan tarhalla ja pääsi sieltä muuttamaan Carpelle. Glinalla Lolai oli niin ujo ettei uskaltanut tulla kopistaan ulos, jos häkissä oli vieraita. Näin oli myös alussa Carpen tarhalla, mutta pikkuhiljaa Lolai on alkanut rohkaistumaan.  Lolai on todella rauhallisen ja vaatimattoman oloinen koira. Lolaista huokuu se miten se on jo ehtinyt tottua tarhaelämään ja toteamaan, että tätä se tulee olemaan koko loppuelämän ajan. Lolaita kuvailtiin “tädiksi, joka särkee sydämen ja jonka toivoisi vaan olevan jo kotona ja omassa pedissä”. Lolailla etsitään rauhallista loppuelämän kotia, jossa ymmärretään Lolain menneisyyttä ja ollaan valmiita aikamaan sillä aikaa ja rauhaa sopeutua.

Lolai on hieman tukevassa kunnossa tällä hetkellä ja painaa noin 25kg ja on noin 50cm korkea.

Päivitykset
8.8.2020
Sympaattinen Lolai on tänään matkustanut omaan kotiinsa ja oman perheensä luokse. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Lolai ja perhe!

8.2.2020
Lolai on kulkenut pitkän matkan Glinan tarhalta Carpen tarhalle. Carpelle tullessaan  Lolai oli niin ujo, ettei tullut kopistaan ulos, jos häkissä oli vieraita. Veeran luona Lolai on pikku hiljaa rohkaistunut ja ujo mummokoira on alkanut luottamaan ihmisiin. Tänään Veera voi kuiskata Lolain korvaan ihania uutisia: Lolai on nähty ja hänet on nyt varattu Suomeen. Tämä mummokoira pääsee tarhan kylmästä lämpimään kotiin ja omaan petiin.

2.1.2020
Sympaattinen mummokoira Lolai seisoskelee koppinsa katolla, kun aktiivit menevät häntä tapaamaan häkkiin joulukuun reissulla. Lolai on rauhallinen ja kaino, eikä tule luoksemme, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti arkaile, vaan ottaa vierailtakin mielellään vastaan tarjolla olevat herkut. Tutun ihmisen kanssa Lolai on lähtenyt avautumaan, Veera kertookin, että Lolai ruokintahetkinä usein pyytää tassulla lyömällä rapsutuksia, ja nytkin antaa mielellään Veeran koskea ja rapsutella itseään. Lolai lähestyy tuttua Carmenia myös oma-aloitteisesti. Lolai on tarhalla oppinut luottamaan tuttuihin ihmisiin, ja jos hän saisi oman kodin, varmasti alkaisi luottamaan myös omaan perheeseen, kun hänelle annetaan siihen aikaa.

31.8.2019
Mummeli tavattiin Carpella heinäkuun aktiivireissulla. Päivä oli kuuma ja Lolai makaili varjossa, mutta nousi ylös ja siirtyi kauemmaksi, kun aktiivit tulivat hänen häkkiinsä. Lolai ei lähestynyt heti aktiiveja, mutta tuttu Veera sai häntä silittää.  Aktiivien lähestyessä mummelia hän hieman väistää, antaa kuitenkin koskettaa, mutta vieraan kosketus on mummelille selkeästi hieman jännittävä asia. Kun aktiivi istuu alas, Lolai rohkaistuu ja tulee syömään nameja kädestä. Carmenin kanssa Lolai on aivan rento ja antaa koskea miten vain. Todennäköisesti omassa kodissa mummeli siis rohkaistuisi, kun sille antaisi sen tarvitsemaa aikaa ja tilaa tottua uuteen perheeseen ja uuteen kotiin.

05.06.2019
Lolai aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lolai saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lolai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.