Päivitetty 31.08.2019

Kotia etsivä koira: LOLAI


Syntymäaika: 01/2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
Carpe on Kulkureiden ja romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun yhteinen projekti. Carpen tarha nousee Mitrenin kylään, jossa se tulee tarjoamaan turvapaikan noin 150:lle koiralle. Sen lisäksi, että Carpessa ollaan tähdätty siihen, että koirat saavat parhaan mahdollisen hoidon ja elinolosuhteet, niin projektiin kuuluu myös kiinteästi ennaltaehkäisevä eläinsuojelu työ valistuksen ja sterilointien parissa. Istuttamalla näitä tärkeitä eläinsuojelutyön periaatteita myös Mitreniin ja lähialueille voimme ehkäistä monia surullisia kohtaloita, muun muassa vähentää kadulle syntyvien kodittomien pentujen määrää. Tie on pitkä ja tarhan rakennustöitä viimeistellään edelleen. Tarhalla asustaa vakituisesti noin sata koiraa ja yksi näistä onnekkaista on Lolai.

Lolai on asustanut ennen Glinan tarhalla ja pääsi sieltä muuttamaan Carpelle. Glinalla Lolai oli niin ujo ettei uskaltanut tulla kopistaan ulos, jos häkissä oli vieraita. Näin oli myös alussa Carpen tarhalla, mutta pikkuhiljaa Lolai on alkanut rohkaistumaan. Aktiiviemme vierraillessa Carpella Lolai asteli varovaisesti kopistaan ulos ja tuli syömään nameja kädestä ja jäi lähelle katselemaan häkkiinsä tulleita vieraita. Mummeli antoi vieraiden myös silittää ja rapsutella itseään. Lolai on todella rauhallisen ja vaatimattoman oloinen koira. Lolaista huokuu se miten se on jo ehtinyt tottua tarhaelämään ja toteamaan, että tätä se tulee olemaan koko loppuelämän ajan. Lolaita kuvailtiin “tädiksi, joka särkee sydämen ja jonka toivoisi vaan olevan jo kotona ja omassa pedissä”. Lolailla etsitään rauhallista loppuelämän kotia, jossa ymmärretään Lolain menneisyyttä ja ollaan valmiita aikamaan sillä aikaa ja rauhaa sopeutua.

Lolai on hieman tukevassa kunnossa tällä hetkellä ja painaa noin 25kg ja on noin 50cm korkea. Ikää Lolailla on ainakin sellaiset 8 vuotta.

Päivitykset
31.8.2019
Mummeli tavattiin Carpella heinäkuun aktiivireissulla. Päivä oli kuuma ja Lolai makaili varjossa, mutta nousi ylös ja siirtyi kauemmaksi, kun aktiivit tulivat hänen häkkiinsä. Lolai ei lähestynyt heti aktiiveja, mutta tuttu Veera sai häntä silittää.  Aktiivien lähestyessä mummelia hän hieman väistää, antaa kuitenkin koskettaa, mutta vieraan kosketus on mummelille selkeästi hieman jännittävä asia. Kun aktiivi istuu alas, Lolai rohkaistuu ja tulee syömään nameja kädestä. Carmenin kanssa Lolai on aivan rento ja antaa koskea miten vain. Todennäköisesti omassa kodissa mummeli siis rohkaistuisi, kun sille antaisi sen tarvitsemaa aikaa ja tilaa tottua uuteen perheeseen ja uuteen kotiin.

05.06.2019
Lolai aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lolai saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lolai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.