Päivitetty 16.08.2022

Olethan muistanut testauttaa koiraltasi vektorivälitteiset taudit?


Hei rescuekoiran omistaja!

Suosittelemme, että kaikki kauttamme adoptoidut koirat testataan sydänmadon, leishmanian sekä koiran ihomadon varalta 7–9 kuukauden jälkeen kotiutumisesta. Testi tehdään eläinlääkärillä laskimoverinäytteestä ja kustannukset ovat paikkakunnasta ym riippuen alkaen noin 200 €. Kysy hintaa omalta eläinlääkäriklinikaltasi.

Jos testaus on päässyt unohtumaan, ei hätää, sen voi käydä testaamassa hyvin myöhemminkin; tärkeintä on että sen tekee jossain vaiheessa! Vaikka jälkitestissä tuleekin positiivisia tuloksia varsin harvoin, sen tekemistä ei voi vähätellä. Testaamattomana oireeton koira voi kantaa tautia, joka voi alkaa oireilla vasta taudin ollessa jo pitkällä.

Kaikki adoptoidut koirat testataan sydänmadon, leishmanian ja lukuisten muiden sairauksien varalta ennen Suomeen saapumistaan, mutta sydänmadon pitkän itämisajan sekä leishmanian ja ihomadon yleistymisen ja taudinkuvan vuoksi uudelleentestaaminen on suositeltavaa.

Vastuullisina toimijoina pidämme myös yllä seurantaa tautien esiintymisestä ja olemmekin kiitollisia, jos ilmoitatte meille jälkitestauksen ajankohdan ja tulokset! Tuloksia voi ilmoittaa omalle yhteyshenkilölle tai osoitteeseen info@kulkurit.fi

Kannetaan yhdessä vastuuta rescuekoirien terveydestä ja maineesta.

Kiitos!

Adoptoitavan eläimen terveys – Rescueyhdistys Kulkurit – Kulkurit.fi

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.