Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: OLGUTSA (nyk.Nomi)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan

 

 

26.11.2015
Olgutsa odottaa oman kodin löytymistä Kulkurien yhteistyöklinikan Onevetin tiloissa Romaniassa. Olgutsalla oli onni matkassa sillä sen löysi Onevetin Dr.Adinan kollega kadulta ja hän otti tytön mukaansa ja niin tämä päätyi klinikalle turvaan. Kovin kauan ei varmaan Olgutsa olisi säilynyt loukkaamattomana tai ollut turvassa kadulla, sillä pieni pentu on varsin helppo kohde, niin ilkeämielisille ihmisille, autoille ja muille koirille. Eteenkin kun pentu on niin iloinen ja luottavainen kun Olgutsa on.

Olgutsa on iältään nyt reilu 3 kuukautta ja korkeutta löytyy 30-35cm. Painoltaan Olgutsa on tällä hetkellä max 2,5kg. Arvio on, että Olgutsa aikuisena tulisi olemaan mediumkokoinen, noin 45-50cm, 15-20kg.

Olgutsa tulee tällä hetkellä hyvin toimeen kaikkien kanssa, on reipas ja iloinen pentu. Ihmisiä kohtaan Olgutsa suhtautuu myös positiivisesti ja ystävällisesti. Olgutsasta saa varmaan kivan kaverin monenlaiseen perheeseen.

24.12.2015
Olgutsalle kantautui muutama päivä sitten ilouutisia. Tämä pieni tirppana pääsee pian muuttamaan omaan kotiin tänne Suomeen. Onnea Olgutsa&perhe !

31.1.2016
Eilen Olgutsa saapui iloisesti ja reippaasti Helsinki-Vantaan lentokentälle ja matka kotiin jatkui häntä heiluen.

23.3.2016
Saimme kotikuulumisia Nomin perheeltä, nyt kun tyttö on ollut kotona pian kaksi kuukautta. On kiva tietää, että Nomi saa tukea ja aikaa perheeltään ja tyttö on myös rauhassa saanut tottua kuljetushäkkiin, joka on käytössä autoillessa. Kivaa riiviömäistä pentuarkea sinne 😉 !

” Nomi (tarhanimi Olgutsa, lempinimiä Nompparelli, Riiviö, Kakara, Ruhnu) saapui Suomeen 30.1 hieman reppanan kokoisena ja lättäjalkana 😀 Kotona ravasi ympäriinsä seuraillen mitä kaikki tekivät, vieläkin haluaa olla joka paikassa mukana auttamassa. Alusta asti oli selvää että Nomille oma koti on enemmän kun jees juttu, ei ole aristellut sisällä ollenkaan!
Rutiinit ja talon säännöt ovat alkaneet tulla selviksi, tarpeet tehdään ulos (kunhan sinne pääsee, ei pidättele vielä työpäivän mittaista aikaa) ja yksinolo sujuu. Ensimmäisistä päivistä on myös rauhoittunut sisällä huomattavasti. Tyttö osaa muutamat temput ja oppii nopeasti namien voimalla 😉 . Ison treenin alle onkin tullut autossa matkustus, koska voi pahoin autossa.. Muutenkin herkkävatsaisena, pitää olla tarkkana mitä syö, tämä nimittäin söisi ihan kaiken, on mahaan eksynyt paljettikin.

Koirakakarana Nomi vuoroin ihastuttaa ja vihastuttaa, useimmin kuitenkin ihastuttaa. Tirppa on reipas kaikkien kaveri, tästä saa itselle juoksukaudelle loistavan kirittäjän ja tutustutaan myös muihin harrastuksiin. Nomille maailman parasta on juokseminen, kaverit, ruoka, uni ja halit<3 “.
———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Olgutsa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Olgutsa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olgutsa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Olgutsan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.