Päivitetty 24.03.2016

Kodin saanut koira: ZOA


Sintestin tarha 15.3.2016

Sintestin tarha 15.3.2016

ZOA

* narttu

* syntynyt arviolta 3/2014

* steriloidaan

* Suflete Dragi, Sintestin tarha, Romania

 

 

 

 

23.3.2016
Romaniassa kodittomia koiria on joka puolella. Niitä on huoltoasemien pihoilla, markettien parkkipaikoilla ja tien varsilla. Niiden yleensä kovin lyhyt elämä on vailla minkäänlaisia edellytyksiä eds kohtuulaatuiseen elämään. Jotkut näistä epäonnekkaista pääsevät ystävällisen ihmisen hoiviin ja jso niitä oikein todella onnistaa, ne pääsevät Kulkurien sivuille etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

Suflete Dragin, romanialaisen eläinsuojeluyhdistyksen ja Kulkurien yhteistyökumppanin vapaaehtoinen Madelina löysi Zoan Bukarestin keskustasta ja otti sen talteen suojaan rankkureilta. Madelina koetti mennä koiran kanssa bussiin, mutta Zoa kieltäytyi kyydistä ja niin tyttöset kävelivät yhdessä koko yhdentoista kilometrin matkan Sintestin tarhalle.

Zoa on hyvin sosiaalinen ja aktiivinen koira, joka osaa kuitenkin rauhoittua käsittelyyn. Se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja se osaisikin varmasti arvostaa koiraseuraa, josta se voisi ottaa mallia lemmikin taitoja opetellessaan. Kun tarhan muut koirat haukkuvat, Zoa osallistuu kuoroon, muttei se silti anna ymmärtää olevansa turhan räksyttäjä. Puolet sen hännästä on jäänyt matkan varrelle.

Kooltaan Zoa on noin 55 senttinen ja painaa noin 20 kiloa.

24.3.2016
Zoan ura Kulkurien adoptio-ohjelmassa jäi lyhyeksi, sillä sen romanialainen omistaja kävi noutamassa tytön kotiinsa. Onnea matkaasi, Zoa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zoa saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zoa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zoan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa