Päivitetty 15.02.2019

Kodin saanut koira: ORI (nyk. Milo)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta

29.11.2018
Romanian kaduilla on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa 2-5 miljoonaa. Niiden elämä kaduilla on kovin karua. Niitä sekä pelätään että vihataan ja kohtelu on usein sen mukaista. Rankkurien toimesta kunnallisille tarhoille joutuminen ei sekään ole useimmissa tapauksissa mikään onnenpotku. Niillä tarhoilla voi joutua edelleen näkemään nälkää, joutua tappeluihin, sairastua saamatta hoitoa ja loppu häämöttää kovin nopeasti.

Onneksi on myös toisenlaisia tarhoja ja ihmisiä, jotka omistavat elämänsä eläinsuojelulle ja katukoirien auttamiselle kestämättömässä tilanteessa. Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista, Carpe-yhdistyksen perustaja ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteistyökumppani. Carpen tarha sijaitsee Romaniassa lähellä Bukarestia.

Carmenin pitkäaikainen tuttu ja tukija löytää silloin tällöin koiria ja toimittaa ne Carmenin huostaan. Niin myös Orin, joka oli selvinnyt kuukausia Bukarestin kaduilla yksin todennäköisesti hylättynä kodistaan. Kiinnioton jälkeen Ori oli ensin lyhyen aikaa eläinlääkäriklinikalla Bukarestissa, jossa sen löytäjä kävi sitä välillä ulkoiluttamassa. Klinikalta Ori pääsi Carpeen, jossa se on ollut nyt muutamia viikkoja. Ori jakaa häkin vanhemman nartun kanssa, ja ne tulevat keskenään hyvin toimeen, joskin Ori on nuoren uroksen tapaan melkoisen innokas. Tarhalla Orin ei ole kuultu juurikaan haukkuvan. Ori tullaan kastroimaan ennen luovutusta mahdolliseen kotiin.

Ori vaikuttaa sosiaaliselta, tasapainoiselta ja helpolta. Se on tottunut kaupunkielämään ja kävelemään hihnassa. Se on reippaan oloinen ja ikään kuin “jalat maassa” oleva koira, joka on sopivassa määrin kiinnostunut ihmisistä.

Ori voisi soveltua kerrostaloon kaupunkiin ja mahdollisesti myös lapsiperheeseen, koska se ei vaikuta aralta eikä säikyltä.

Ori on kooltaan kompakti n. 40 cm ja 12 kg.

15.2.2019
Ori on päässyt aloittamaan loppuelämänsä omassa kodissaan.

3.1.2019
Nappisilmä Ori on varattu omaan kotiin.

20.12.2018
Orista ei oteta enää uusia kyselyitä.

3.12.2018
Ori on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ori saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.  

Orin yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.