Päivitetty 11.12.2018

Kodin saanut koira: DONALD T


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
3.12.2018
Romaniassa on kodittomia koiria, kulkukoiria, katukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa 2-5 miljoonaa. Niiden elämä kaduilla on jatkuvaa kamppailua ruuasta ja elintilasta eikä niihin suhtauduta kovin suopeasti, vaan ne joutuvat usein armottoman kohtelun uhreiksi. Kunnalliset tarhat, joihin niitä pyydystetään kovin keinoin, ovat usein vain säilöntäpaikkoja lopullista ratkaisua odotellessa.

Romanialainen eläinsuojelija Roxana Deissima on tehnyt työtä eläinten hyväksi jo vuodesta 2007 lähtien ilman mitään vakituista taloudellista apua mistään. Rescueyhdistys Kulkurit aloitti yhteistyön Roxanan kanssa vuonna 2013. Roxanalla on koiria yksityisillä tarhoilla ja hoitokodeissa odottamassa parempaa tulevaisuutta. Koiria pelastetaan kadulta, teiden varsilta, pelloilta, – paikoista, jonne ihmiset usein hylkäävät koiriaan.

Donald T, suloinen pörröpoika, löytyi Roxanan omalta kotikylältä. Donald T kuljeskeli kylällä ympäriinsä hakien ruokaa ja sympatiaa, koska sen omistaja kohteli sitä huonosti. Donald T on n. kuusivuotias rauhallisen ja tasapainoisen oloinen uros, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa, vaikkakin on hiukan tarkka omasta ruuastaan. Donald T hakee oma-aloitteisesti huomiota ihmiseltä eikä pelkää käsittelyäkään. Kissojen kanssa Donaldia ei ole testattu. Donald voisi sopia monenlaiseen kotiin passelin sekä kokonsa että hyvän luonteensa vuoksi. Donaldilla on todettu sydänmato, jota hoidetaan, linkistä lisää tietoa sydänmadosta: sydänmato.

Donald T on n. 40 cm korkea ja painaa n. 10,5 kg.

Päivitykset
11.12.2018
Donald T on varattu omaan kotiin muualle.

3.12.2018
Donald T on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Donald T saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donald T on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donald T:n yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.