Päivitetty 20.01.2019

Kodin saanut koira: HAPPYLICA


Syntymäaika: 7-8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
ei vielä steriloitu

Perustiedot ja tausta

19.1. 2019

Iloinen Happylica lensi tänään kotiin. Onnittelut Ilopillerille ja uudelle kodille!

26.11.2018

One Rescue Association yhdistykseen kuuluvaa Cosoban tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladutin miehensä Dragosin kanssa. Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Muiden kodittomien koirien lisäksi ei-toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti. Happylica on oletettavasti yksi tällainen pentu,  se löydettiin kulkemassa yksin tiellä klinikan lähellä.

Happylica on vielä pienehkö, väritykseltään kaunis mustan ja harmaan sekoitus, jossa on ulkoisesti spanielin, karkeakarvaisen saksanseisojan ja mäyräkoiran piirteitä.. Tassut ja korvat ovat reippaan kokoiset verrattuna muuhun kehoon ja siksi Happylicasta arvioidaan kasvavan n. 10-12 kg kokoinen koira.

Happylica on ihmisystävällinen, luonteeltaan positiivisen oloinen koira ja sitä on helppo käsitellä. Ihmisiin se suhtautuu rohkeasti, vaikka tilanne tutkimuspöydällä olikin jännittävä – eikä se tuntunut häiriintyvän kuvaamisestakaan lainkaan. Kissa leikkikaverina kiinnosti myös kovasti ja siksi se saattaisi soveltua perheenjäseneksi myös kissatalouteen. Happylica vaikuttaa olevan kaiken kaikkiaan hyvinkin joviaali koiranalku, josta voisi kasvaa oiva lisä myös lapsiperheen joukon jatkoksi.

Happylica on tällä hetkellä n. 25cm korkea ja painoa n. 7kg.

Päivitykset

26.11.2018

Happylica liittyi kotia etsivien koirien joukkoon Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Happylica tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Happylica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Happylica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Happylican yhteyshenkilönä on Antti Silvola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.