Päivitetty 11.01.2019

Kodin saanut koira: EMU


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

13.08.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Upea kiiltävänmusta Emu oli alunperin Adinan naapurin koira. Emu oli Adinalle ennestään tuttu, sillä Adina on käynyt rokottamassa sen pikkupentuna. Kun Emu löytyi kadulle jätettynä, ei Adinalla ollut muita vaihtoehtoja, kuin ottaa se tarhalle turvaan.

Emu oli alkuun melkoisen ujo. Se on ilmeisesti sisätiloihin tottumaton, sillä sisällä olemista Emu oli pelännyt siihen malliin, että Adina siirsi sen ulkotiloihin asumaan. Täällä poika pärjääkin oikein mainiosti ja on varsin iloinen ilmestys. Se tulee ongelmitta toimeen kaikkien koirien kanssa, ei pomota eikä kinaa ruuasta. Ihmisiin Emu suhtautuu nuoren pojan rakkaudella. Se hyppii vasten ja hakee huomiota. Aktiivien vierailulla Emu kulki uteliaana perässä seuraillen aktiivien puuhia ja hakien aika ajoin osansa huomiosta. Rapsutuksia saadessaan Emu painautuu kiinni ihmiseen onnellisen oloisena.  Kaikenkaikkiaan Emu on helpon oloinen ja erittäin lempeä ja ystävällinen koiranalku. Mistä löytyisi koti tälle upealle kultakimpaleelle?

Emu on nyt noin vuoden ikäinen. Painoa sillä on arviolta vajaa 20kg ja korkeutta n, 45- 50cm.

Päivitykset

15.12.2018

Emu saapui vihdoin omaan kotiinsa Suomeen.<3

29.11.2018

Kultaisen Emun joululahja tuli etuajassa, eikä mikä tahansa sellainen! Nimittäin Emulle on tänään varmistunut oma koti Suomesta, jossa poikaa odotetaan jo kuumeisesti.

23.10.2018

Syyskuisella aktiivien vierailulla otti Emu vieraat vastaan tapansa mukaan ylitsepursuavan onnellisesti. Emu on todella sosiaalinen ja hyväntuulinen nuori koira, joka tuntuu ihmisten lisäksi rakastavan myös muita koiria. Toistaiseksi Emu on tullut toimeen ihan jokaisen tapaamansa koiran ja ihmisen kanssa, joskin koirakaverit saavat jäädä taka-alalle, kun ihminen tulee Emua tervehtimään. Poika painautuu aivan kiinni ja jääkin nauttimaan rapsutuksista niin kauan, kuin niitä vaan tarjolla on. Emulla on kaunis, musta ja kiiltävä turkki.  Liekö “tavallisen” näkinen ulkonäkö kuitenkin yksi syy siihen, miten näin kultaisen luonteen omaava koira on edelleen omaa kotiaan vailla? Poika soveltuisi varmasti moenlaiseen kotiin, joskin se tulee tarvitsemaan kodin, joka on valmis järjestämään riittävän määrän aktiviteettia tälle energiselle nuorukaiselle.

13.8.2018

Emu on aivan onnessaan saadessaan seuraa aktiivien vieraillessa tarhalla sen luona. Se on avoin, iloinen, aktiivinen ja innokas nuori koira. Tulee toimeen niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Emu asuu nykyisin ladossa, joten sisätilapelko näyttäysi myös väistyneen. Lisätty kuvia ja video.

18.06.2018

Emu aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Emu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.