Päivitetty 14.06.2015

Kodin saanut koira: OTTO


Otto ulkoilemassa 2015

Otto ulkoilemassa 2015

OTTO

* uros

* noin 6kk

* Romaniassa

 

 

 

 

 

26.4.2015
Otto on noin 6 kuukautta vanha urospentu jolla on onnettomuuden jäljiltä muutama pysyvä haitta. Tästä johtuen Otto on päätetty sijoittaa erityisadoptioihin. Otto odottaa omaa perheen löytymistä romanialaisen eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppanin Mihaela Soaren yksityisellä tarhalla joka sijaitsee Mihaelan kodin yhteydessä.

Ollessaan noin kuukauden ikäinen auto osui Ottoon. Otolla todettiin aivoissa hematooma, eli aivoissa oli verenpurkauma. Onnettomuudesta jälkeen Otto menetti hetkellisesti kävelykykynsä mutta hoitojen avulla kävelykyky on saatu palautumaan. Aluksi Ottoa hoidettiin suonensisäisellä lääkityksellä jonka jälkeen hoitoa jatkettiin kolmen kuukauden ajan tablettimuodossa.  Otto on nyt ollut kolme kuukautta ilman lääkettä ja voi hyvin.

Otolle on jäänyt onnettomuuden seurauksena muutama pysyvä haitta. Kävelyssä on jäänteitä neurologisesta ongelmasta (on horjuvaa) ja Oton näkökyvyn on todettu heikentyneen onnettomuuden seurauksena. Vaikuttaa siltä, että Otto on lähes sokea mutta erottaa varjoja.

Luonteeltaan Otto on lempeä ja ystävällinen. Otto nauttii rapsutuksista ja hellittelyhetkistä.
Otto tulee myös hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa.
Olisi hyvä jos tulevassa kodissa löytyisi tasapainoinen, kiltti ja suht rauhallinen koirakaveri Otolle. Nuorta, innokasta koirakaveria Mihaela ei suosittele sillä kun leikit yltyvät vauhdikkaiksi, törmäilee Otto helpommin esineisiin.

Otto tulee jäämään keskikokoiseksi, noin 40cm ja 18 kg. Tällä hetkellä Otolle on kertynyt jopa hieman liikaa kiloja joten tulevan omistajan tehtäväksi jää saada ne muutamat ylimääräiset kilot karistettua kotiintulon jälkeen.

Tulevan kodin tulee myös varautua ja sitoutua siihen, että vaikka Otto tällä hetkellä pärjääkin ilman lääkitystä ja erityistä hoitoa voi olla, että tulee päivä jolloin Otto tulee tarvitsemaan taas hoitoja.

Voit nähdä videon Otosta täältä ja hieman vanhempana täältä.

15.5.2015
Ihanaa Ottoa odottaa kotiin ikioma perhe 🙂

13.6.2015
Ottoa odotti lentokentällä oma perhe ja matka jatkui yhdessä kotia kohti!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.  Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Otto tulee Suomeen kastroimattomana tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan.

Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Otto saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Otto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.