Kodin saanut koira: AVAYA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Avaya pihalla 3/2015

Avaya pihalla 3/2015

AVAYA

* narttu

* n. 2-3 v.

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

30.12.2014

Avaya kuului Romaniassa perheeseen, joka valtasi talon. Avaya eli pihalla ketjussa, huonokuntoisen kopin vieressä. Kun poliisit ja talonomistaja tulivat paikalle, perhe lähti ja jätti Avayan oman onnensa nojaan.

Avayasta rupesi huolehtimaan naapurin rouva, joka ei edes ole koiraihmisiä, mutta häntä säälitti Avayan kohtalo. Hän ruokki ja toi Avayalle vettä, mutta tuli päivä, jolloin sää alkoi kylmetä. Rouva ei voinut Avayaa ottaa sisälle, mutta hän ei myöskään hylätä sitä. Rouva alkoi etsiskellä eläinyhdistysten tietoja ja törmäsi ensin yhetistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan Carmen Mandescuun, johon hän myös otti yhteyttä.

Carmen haki Avayan ja tiesi saman tien, ettei Avaya tulisi pärjäämään Glinan tarhalla, joten Carmen vei Avayan ystävänsä Ramona Apostolin luokse kotihoitoon. Avaya on iloinen nuori koira, joka viihtyy ja tulee toimeen todella hyvin lasten ja muiden ihmisten parissa, mutta on erittäin dominoiva muita koiria kohtaan. Avaya luovutetaan vain ja ainoastaan ainoaksi koiraksi.

Avayalla on kokoa nyt n. 35 cm ja 10 kg.

11.1.2015
Tälle sympaattiselle, elämäniloiselle Avaya-neidille on lisätty kuvia. Olisi mahtavaa, jos Avayalle löytyisi se oma perhe, jonka kanssa puuhastella ja nauttia elämästä!

22.1.2015
Avayan hoitajan Ramona Apostolin mukaan Avaya on erittäin fiksu, energinen ja iloinen. Avaya myös vaikuttaa oppivan asioita nopeasti, joten joku onnekas voisi tästä saada itselleen myös oivan harrastekoiran. Tällä hetkellä Avaya on kovin leimautunut ihmisiin ja pitää jonkin verran meteliä, jäädessään yksin. Tosin pitää myös muistaa, että tämänhetkinen ympäristö on haasteellisempi kuin ns. tavallinen koti.

Avaya oli ollut löydettäessä ujo, mutta oli nopeasti oppinut, ettei ihmisiä tarvitse enää pelätä. Nyt se rakastaa suuresti kaikkia ihmisiä ympärillään. Se pystyy myös olemaan muiden koirien lähettyvillä, mutta siltikin etsimme Avayalle yhä kotia, missä se saisi olla ainoana koirana.

8.2.2015
Avayalle lisätty uusi kuva. Tämä iloinen neiti on edelleen niitä omia ihmisiä ja omaa kotia vailla.

20.2.2015
Avaya juoksee tuulen lailla ympäri pihamaata kun pääsee ulkoilemaan Ramonan luona. Voit nähdä tämän katselemalla videon täältä.

Avaya kykenee siis olemaan lähellä muita koiria siinä mielin, että esim. lenkki ystäväkoiran kanssa onnistuu. Mutta tyttölle on edelleen tärkeää saada kaiken huomion omalta ihmiseltään, joten yhteiselo toisen koiran kanssa ei onnistu. Lapsiperheeseen Avaya sen sijaan sopisi hyvinkin.

9.3.2015
Avayalle lisätty kuva

16.3.2015
Mistä löytyy tämän suloisen karvakaverin oma, iloinen ja aktiivinen perhe, jossa perheenjäsenet jaksavat leikkiä ja rapsutella 🙂 ?

21.4.2015
Ihmisille Avaya on varsinainen kultakimpale. Jos kaipailet aktiivista koirakaveria jonka kanssa käydä lenkillä ja kenties myös harrastaa jotain yhdessä, harkitsethan Avayaa. Avayakin on jo pidemmän aikaa joutunut odottelemaan, että se oma perhe löytyisi.

Avaya on edistynyt Ramonan luona. Tällä hetkellä Avaya tulee toimeen kaikkien muiden koirien kanssa, ongelmia siellä ei ole enää ollut. Kuitenkin haluamme muistuttaa siitä, että nämä ovat asioita ja huomioita mitkä ovat tulleet ilmi tarhaolosuhteissa.

Vaikka Avaya tuleekin tällä hetkellä toimeen muiden koirienkin kanssa, etsimme ensisijaisesti kotia missä Avaya saisi olla ainoana koirana. Kun tämä iloinen tyttö kotiutuu ja huomaa, että on oma koti ja oma perhe on mahdollista, että Avayan mustasukkainen puoli muiden koirien parissa jälleen heräilee.

21.5.2015

Ihana, pörrötyttö Avaya saa vihdoinkin suloisiin korviinsa tiedon, että oma perhe odottaa täällä Suomessa. Avaya varattiin tänään omaan kotiin. “All good things comes to those who wait” on eräs sananlasku, ainakin Avayan kohdalla se on totta!

13.6.2015
Avaya saapui Suomeen ja matka jatkui lentokentältä yhdessä perheen kanssa kotia kohti 🙂

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Avaya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Avaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: