Kodin saanut koira: PANU (nyk. Meeko)

Syntymäaika: 8/2022
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme,  luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.03.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Panu päätyi Carpen tarhalle kun Carmen löysi pojan hylättynä tehtaan pihalta. Panu on asustellut Carpen tarhalla nyt noin 3 kuukautta ja hän jakaa häkkinsä toisen koiran kanssa. Lähtökohtaisesti Panu vaikuttaa tulevan muiden koirien kanssa hienosti toimeen, vaikkakin Panun häkki toveri yrittää välillä aiheuttaa kärhämää kaksikon välille. Panu osaa tarpeen tullen puolustaa itseään, mutta jos Panu saa päättää, hän mielummin poistuu tilanteesta.

Panu vaikuttaa luonteeltaan hirmuisen ihmisrakkaalta sekä iloiselta ja sosiaaliselta koiralta. Panu tervehtii mielellään vieraita ja antaa rohkeasti silittää sekä rapsuttaa itseään. Panu vaikuttaakin aivan ihanalta iloiselta hössöttäjältä, joka on kovasti kiinnostunut ympäristöstä ja sen tapahtumista. Ulkonäön perusteella Panu voisi olla jonkinlainen molossivinttarimix, mutta tästä ei tietenkään ole mitään varmuutta. Panu on vielä hyvinkin solakassa kunnossa eikä pikkuisella ole hirmuisesti lihaksia. Tarhaolosuhteissa koirat eivät saa riittävästi liikuntaa ja täten myöskään niiden lihaksisto ei pääse kunnolla kasvamaan. Tulevassa kodissa tuleekin aloittaa liikkuminen rauhakseen ja kasvattaa liikkumisen määrää porrastaen, jotta lihakset pääsevät hiljalleen kasvamaan.

Panulle olisi tärkeää ehdottoman sitoutunut perhe sekä koti, jossa on ymmärrystä energisestä ja vauhdikkaasta koirasta. Perheellä tulisi olla paljon aikaa ja tahtoa puuhastella yhdessä Panun kanssa sekä aktivoida ja virikkeistää Panua. Kodista olisi tärkeä löytyä myös rutkasti pitkää pinnaa sekä huumorintajua, kun Panu viilettää kotona menemään. Panun kanssa on varmasti luvassa mitä hauskimpia hetkiä sekä kommelluksia. Panu nauttisi elämästään varmasti perheen ainoana silmäteränä, mutta pärjäisi myös kodin muiden koirakaverien kanssa. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Panun säkäkorkeus oli helmikuussa noin 53 cm ja hän painoi noin 18 kg. Panua ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään vielä ennen Suomeen matkustamista.

Päivitykset

17.12.2023

Panu saapui tapansa mukaan kovalla vauhdilla, uteliaana ja häntä heiluen perheensä luokse. Panu sai uudeksi nimekseen Meeko. Onnea Meeko ja perhe!

11.10.2023

Panulla koitti onnenpäivä sillä hänet on juuri varattu omaan kotiin!

25.06.2023

Hurmaava ja komea Panu tavattiin toukokuussa aktiivi matkalla Romaniassa. Panu oli kiinnostunut vieraista ihmisistä ja vastaanottikin aktiivit avoimen ystävällisesti häkkiinsä. Aluksi Panu jäi hieman kauemmaksi vieraista edessä höseltävän häkkikaverin takia. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat ja namit sitäkin enemmän. Namit poimitaan maasta rauhallisesti vaikkakin Panun häkkitoveri välillä ärhäntelee Panulle. Panusta on lisätty uusi video ja uusia kuvia. Mistä löytyisikään tämän herran ikioma koti?

15.03.2023 

Panu aloittaa ikioman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Panu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Panu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme,  luovutussopimukseen,  oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Panun yhteyshenkilönä toimii Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: