Päivitetty 15.03.2023

Kotia etsivä koira: PANU


Syntymäaika: 8/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme,  luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.03.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Panu päätyi Carpen tarhalle kun Carmen löysi pojan hylättynä tehtaan pihalta. Panu on asustellut Carpen tarhalla nyt noin 3 kuukautta ja hän jakaa häkkinsä toisen koiran kanssa. Lähtökohtaisesti Panu vaikuttaa tulevan muiden koirien kanssa hienosti toimeen, vaikkakin Panun häkki toveri yrittää välillä aiheuttaa kärhämää kaksikon välille. Panu osaa tarpeen tullen puolustaa itseään, mutta jos Panu saa päättää, hän mielummin poistuu tilanteesta.

Panu vaikuttaa luonteeltaan hirmuisen ihmisrakkaalta sekä iloiselta ja sosiaaliselta koiralta. Panu tervehtii mielellään vieraita ja antaa rohkeasti silittää sekä rapsuttaa itseään. Panu vaikuttaakin aivan ihanalta iloiselta hössöttäjältä, joka on kovasti kiinnostunut ympäristöstä ja sen tapahtumista. Ulkonäön perusteella Panu voisi olla jonkinlainen molossivinttarimix, mutta tästä ei tietenkään ole mitään varmuutta. Panu on vielä hyvinkin solakassa kunnossa eikä pikkuisella ole hirmuisesti lihaksia. Tarhaolosuhteissa koirat eivät saa riittävästi liikuntaa ja täten myöskään niiden lihaksisto ei pääse kunnolla kasvamaan. Tulevassa kodissa tuleekin aloittaa liikkuminen rauhakseen ja kasvattaa liikkumisen määrää porrastaen, jotta lihakset pääsevät hiljalleen kasvamaan.

Panu voisi soveltua monenlaiseen kotiin, mutta tärkeintä Panulle olisi ehdottoman sitoutunut perhe sekä koti jossa hänen kanssa on aikaa puuhastella ja aktivoida energistä koiraa. Panu nauttisi elämästään varmasti perheen ainoana silmäteränä, mutta pärjäisi myös kodin muiden koirakaverien kanssa. Panun kanssa on varmasti luvassa mitä hauskimpia hetkiä sekä kommelluksia. Panulle olisikin tärkeää, että hänen perheestä löytyisi pitkää pinnaa ja huumorintajua, kun tämä energinen pentu viilettää kotona menemään. 

Panun säkäkorkeus oli helmikuussa noin 53 cm ja hän painoi noin 18 kg. Panua ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään vielä ennen Suomeen matkustamista.

15.03.2023 

Panu aloittaa ikioman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Panu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Panu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme,  luovutussopimukseen,  oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.