Päivitetty 04.10.2021

Kotia etsivä koira: PAPA BEAR, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Vuonna 2020 alkukesästä Mihai lunasti Mihailestin kunnalliselta tarhalta suurikokoisen uroskoiran. Mihailestin kunnallinen tarha on ikävä kyllä tunnettu kurjista oloistaan, joten Mihain mukaan pääseminen oli tälle herrasmiehelle onnenpotku. Herrasmies sai nimekseen Papa Bear, ja on nyt elänyt Mihain tarhalla reilun vuoden ajan. Tarhalla Papa Bear on osoittautunut avoimeksi ja reippaaksi koiraksi, joka tekee vieraidenkin kanssa heti tuttavuutta. Sosiaalinen Papa Bear antaa käsitellä itseään, on kontaktinhakuinen ja kaikin tavoin ystävällinen kaveri. Vaikka ikää jo hieman on, Papa on kovin energinen ja leikkistä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa vapaana pihalla, vaikka asuttaakin omaa häkkiään suuren kokonsa vuoksi yksin. Papa Bear yhtyy haukkuun mikäli muutkin haukkuvat, mikä on tarhaympäristössä normaalia eikä varsinaisesti kerro koiran haukkuherkkyydestä.

Papa Bear sairastaa epilepsiaa, mistä syystä Papa etsii kotia erityisadoptiokoirana. Papa Bearilla on lääkitys epilepsiaan ja se saa lääkkeensä tarhalla päivittäin. Tarhan työntekijät eivät ole nähneet Papan saavan kohtauksia lääkityksen aloittamisen jälkeen, mutta koiria ei ole mahdollista valvoa ja seurata tarhaoloissa kovin intensiivisesti, joten on mahdollista että kohtauksia on ollut työntekijöiden niitä näkemättä. Papa Bearille lääkkeen ottaminen ei ole mikään mukava juttu ja se hyvin sinnikkäästi noukkii herkkullisen märkäruuankin seasta pillerin erikseen, joten on hyvä varautua siihen, että lääke tulee koiralle antaa jonkin spesiaaliherkun kanssa.

Tulevassa kodissa on tärkeää huomioida, että epilepsialääkitys kuormittaa sisäelimiä, minkä vuoksi pienimmän toimivan annoksen löytäminen on tärkeää. Tämä edellyttää tarkkaa seurantaa ja säännöllisiä verikokeita. Myös Epilepsian hoito tarkentuu Suomessa omassa kodissa, sillä hoito riippuu paljolti kohtausten laadusta ja tiheydestä.

Papa Bear etsii reipasta kotia, jossa ollaan valmiita sitoutumaan paitsi epilepsiaan hoitoon, myös Papa Bearin ymmärtävään ja kärsivälliseen kotiuttamiseen. Papa Bear on energinen koira ja kiinnostunut puuhaamaan ihmisen kanssa, joten yhteisestä tekemisestä kiinnostunut aikuiskoti olisi Papalle ehdottomasti paras vaihtoehto! Papa Bear etsii kotia ensisijaisesti ainoana koirana, sillä epilepsiaan liittyy riski siitä, että mahdollinen epilepsiakohtaus herättää muissa koirissa aggressiivisuutta tai tarvetta puolustautua.

Papa Bear on kookas koira, noin 60 cm korkea ja noin 28 kg painava.

Päivitykset
4.10.2021
Hyvää eläintenpäivää Papa Bearille, Papa Bear aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Papa Bear saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Papa Bear on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa