Päivitetty 14.07.2018

Kodin saanut koira: PAPA POTATO


Syntymäaika: 02/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
28.2.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Joskus koirat jätetään tarhalle omistajansa toimesta, joskus taas hyvää tarkoittavat ihmiset tuovat eläinsuojelijoille löytämänsä koirat suojaan ja hoidettavaksi.

Papa Potaton ja kaksi muuta koiraa toi tarhalle perunoita myyvä mies ja siitä se saikin hauskan nimensä. Papa on vielä hieman ujo ja varovainen. Se asustaa samassa häkissä kahden samalta mieheltä tulleen tyttökoiran kanssa ja hakee näistä turvaa jännittävissä tilanteissa. Ystävällinen Papa antaa ujoudestaan huolimatta kuitenkin käsitellä itseään kauniisti. Papa on melkoisen perso ruoalle, joten oletettavasti se on myös helppo motivoida ruoan avulla.

Papan säkäkorkeus on n.35-40 cm ja se painaa 7-8 kg.

Päivitykset
14.7.2018
Papa Potato saapui eilen omaan loppuelämän kotiinsa Suomeen.

26.6.2018
Tänään on Papa Potaton onnenpäivä, sillä se varattiin omaan kotiin. Tervetuloa Papa!

19.6.2018
Vierailimme Romaniassa touko-kesäkuun vaihteessa ja tapasimme myös sympaattisen herra Papa Potaton. Dr Adina kertoi Papa reipastuneen viime aikoina. Tällä hetkellä se asuu samassa häkissä narttukoiran kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen. Ollessamme häkissä Papa suhtautuu vieraisiin kohteliaasti  ja ottaa silitykset rauhallisesti vastaan häntä heiluen. Kun silitys loppuu, se pyytää katsellaan lisää. Papa haluaa selvästi olla ihmisen lähellä. Tällä hetkellä Papa on hieman tanakassa kunnossa, mutta sopiva määrä liikuntaa ja hyvälaatuista ruokaa tulevassa kodissa korjaa varmasti tilanteen.
Lisätty video ja uusia kuvia. 


19.3.2018
Päivitetty hieman lisätietoa Papa Potatosta.
Kuonon päällä näkyvä läiskä on ollut Papalla jo tarhalle tullessaan eikä sillä ole muualla ihossa näkyviä ongelmia. Läiskä saattaa olla arpimuodostumaa, mutta varmuutta sen aiheuttajasta ei ole. Papa ei tarhalla ollessaan ole juurikaan haukkunut. Se on hieman ujo poika, joka arastelee useita tarhan muita koiria. Olisi aivan mahtavaa , jos Papa pääsisi omaan rakastavaan kotiin totuttelemaan uusiin asioihin lempeän ja turvallisen perheen kanssa.

13.3.2018
Aktiivimme vierailivat maaliskuun alussa Romaniassa ja tapasivat myös Papa Potaton. Vieraita hieman ujostellut Papa viihtyi Dr Adinan sylissä ja antoi siinä käsitellä itseään hyvin. Lisätty Papalle uusia kuvia.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Papa Potato saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Papa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosanna Lahtinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.