Päivitetty 27.12.2018

Kodin saanut koira: SOINTU


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Näiden parin sadan koiran juokossa on yksi mielettömän kultainen, mutta hyvin tavallisen näköinen neitokainen nimeltään Sointu.

Soinnun tarina on hieman poikkeava. Vuoden 2015 loppupuolella eräs saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, koska olot siellä olivat äärimmäisen epäinhimilliset ja surkeat. Koiria tarhalla oli noin viisikymmentä ja Sointu oli yksi näistä. Nainen saikin kuin saikin kaikki tuon kunnallisen tarhan koirat turvaan Onevetin Cosoban tarhalle, mutta tämän jälkeen hän katosi jälkiä jättämättä. Siitä asti Sointu on asunut Onevetin tarhalla ja opetellut taas luottamaan ihmisiin.

Aikoinaan Sointu oli erittäin arka, mutta nyt tyttö on kerännyt hirveästi lisää rohkeutta. Sointu on parhaimmillaan tuttujen ihmisten kanssa. Niitä Sointu selvästi rakastaa pyytettömästi ja osoittaakin tämän hyvin selvästi. Vieraista neitokainen ei niinkään paljon perusta, mutta ei myöskään näytä pelkäävän näitä. Arka Sointu ei siis tosiaankaan ole, mutta ehkä hieman ujo vielä. Sointu tulee hyvin toimeen myös isommassa koiralaumassa ja vaikuttaakin todella sopuisalta ja sympaattiselta persoonalta.

Suuri osa Soinnun hännästä on jäänyt matkan varrelle, mutta tuo ei tyttöä haittaa ollenkaan.

Sointu on noin 50cm korkea ja painaa arviolta noin 18kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.12.2018
Soinnun edellinen perhe joutui luopumaan siitä muuttuneen elämäntilanteen takia. Sointu matkasi jonkin aikaa sitten kotihoitopaikkaansa, josta sen oli tarkoitus alkaa etsiä uutta kotia, kunhan ehtii ensin asettua ja hieman kotiutua tähän uuteen paikkaan. Kävi kuitenkin niin, että Soinnun ei koskaan tarvinnut palata kotia etsiväksi, sillä meidän kaikkien tietämättä Sointu, nykyään Lucy, olikin jo matkannut omaan kotiinsa <3 Onnittelut uudelle perheelle ja Lucylle <3

18.07.2018
Sointu lensi Suomeen 13.07.2018.

11.06.2018
Sointu on varattu <3!

14.05.2018
Sointu oli piilotettuna sivultamme jonkin aikaa, sillä viime marraskuun reissulla neitokainen ei antanut kenenkään muun koskea itseään kuin Ioanan, jota Sointu edelleenkin rakastaa. Nyt viime aktiivireissulla Sointu kuitenkin vaikutti jälleen paljon paremmalta ja palaa kotia etsivien joukkoon. Sointu ei edelleenkään mitenkään tunge vieraiden syliin tai hellittäväksi, mutta ei vaikuta myöskään pelkäävän vieraita. Kuten jo aiemmin todettu, niin Ioanaa Sointu rakastaa. Ioana onkin Soinnulle tuttu ja turvallinen ihminen ja tämän kanssa Sointu vietti omia pusuhetkiään. Voikin olla, että Sointu tulee olemaan aina hieman välinpitämätön vieraita ihmisiä kohtaan.

Muiden koirien kanssa Sointu tulee äärimmäisen hyvin toimeen ja onkin aikas leikkisä veijari. Muutenkin Sointu antoi itsestään jälleen reippaan ja tasapainoisen vaikutelman. Soinnun ei kuultu haukkuvan.

19.10.2017
Tapasimme Soinnun syyskuun reissullamme ja tämän erittin tavallisen ulkokuoren sisällä piilee mitä ihanin neitokainen. Sointu tepasteli tyytyväisenä ympäri sisäpihaa ja vaikutti äärimmäisen tasapainoiselta ja vakaalta kaverilta. Sointu lähestyy ihmisiä, kuin myös muita koiria, kauniisti ja kohteliaasti ja osaa antaa tilaa sitä tarvitsevalle. Pentujen riekkunoihin Sointu ei sentään lähtenyt mukaan, vaan pysyi niistä kauempana. Sointu voisikin tulevassa kodissaan arvostaa hieman rauhallisempaa menoa ja elämäntyyliä.

Soinnun ei kuultu haukkuvan ollenkaan vierailumme aikana.

—————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sointu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sointu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.