Päivitetty 03.08.2016

Kodin saanut koira: PAPADIE


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

16.5.2016
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Eräänä päivänä onni potkaisi pientä Papadieta. Syystä tai toisesta tämä pikkupoika oli päätynyt yksinään harhailemaan kadulle josta Romanialainen eläinsuojelija Alina Murgu noin kuukausi sitten pomi sen turvaan ja vei yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) tarhalle Sintestiin. Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa toukokuussa 2016 tapasivat he ensi kerran Papadien joka hurmasi kaikki iloisella luonteellaan. Niinpä Papadien on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa.

Papadie on luonteeltaan reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Koiralaumassa se käyttäytyy kehitystasonsa mukaisesti. Ihmisiä kohtaan tämä poika on hyvin avoin.  Se inisee ja haukkuu saadakseen huomiota ja rauhoittuu vasta kun pääsee syliin. Edes vieraat ihmiset eivät Papadieta jännitä, vaan se pusuttelee luottavaisesti kaikki vastaantulijat. Papadien tämän hetkisen koon huomioonottaen tulee se aikuisenakin jäämään pienikokoiseksi.

23.7.2016
Huhhahhei. Tässäpä melkoinen vauhtiveikko jollekin onnekkaalle! Kulkurien aktiivit tapasivat Papadien vieraillessaan Sintestin tarhalla heinäkuun alussa. Vieraat olivatkin pojalle varsin mukava tuttavuus eikä se arastellut uusia ihmisiä yhtään. Kovasti se olisi vain halunnut pusutella ja muutoinkin saada huomiota osakseen. Papadie elää samassa häkissä muiden pentujen kanssa ja ylipäätänsä tämä kakaralauma näytti tulevan hyvin toimeen keskenään. Pennut leikkivät ja käyttäytyivät kuten tämän ikäisten koiralasten kuuluukin. Pentulaumassa Papadie vaikuittaisi olevan vahvempaa sorttia ja saattoi käydä hieman kiusaamassa ujompia kavereitaan (tosin tämän ikäisten koirien ollessa kyseessä voivat koirien keskinäiset suhteet vaihdella paljon tilanteesta, mm. pentujen vireystilasta riippuen).

Lisätty kuvia.

3.8.2016
Papadie on varattu Ranskaan.

——————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Papadie saapuu Suomeen  asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Papadie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.