Päivitetty 24.10.2015

Kodin saanut koira: PAX (nyk. Helli)


Suloinen Pax 9/2015

Suloinen Pax 9/2015

PAX

* narttu

* arvioitu syntymävuosi noin 2011-2012

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

7.1.2015
Pienikokoisen Paxin löysi yksi Carmen Mandescun ystävistä, muutama viikko sitten . Pax oli tuolloin yksin kadulla ja erittäin peloissaan. Pax löytyi kaupungista nimeltä Constanta. Carmenin ystävä otti Paxin mukaansa Carmenin luokse, joka sai Paxin sijoitettua Onevetiin. Siellä Pax nyt odottaa loppuelämän kotia.

Pax tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä ihmiset enää jännitä neitokaista, niin kuin alussa hieman jännitti. Pax ei ole osoittautunut haukkuherkäksi, joten kerrostaloasuminen onnistuu myös.
Pax on kooltaan noin 35 cm ja painaa tällä hetkellä noin 7kg.

18.1.2015
Pax varattiin omaan kotiin, minne häntä jo kovasti odotellaan saapuvan 🙂 !

18.6.2015

Paxilla oli jo koti ja lento tiedossa mutta sitten Pax testattiin ehrlichiapositiiviseksi ja koti peruuntui. Pax palautui adoptio-ohjelmaamme kotia etsiväksi koiraksi. Pax on kokoajan ollut hyvällä tuulella ja iloinen oma itsensä eikä tytöstä lainkaan huomaa, että on ehrlichiapositiivinen. Paxilla ei ole ollut minkäänlaisia näkyviä oireita. Löydät lisää Ehrlichiasta osiosta Adoptoitavan eläimen terveys, Ehrlichioosi.

11.7.2015
Heinäkuussa suuntasimme kohti Romaniaa ja pääsin henkilökohtaisesti tapaamaan myös suloisen, pienen Paxin. Paxilla on ollut epäonnea matkassa, ollessaan jo kertaalleen varttua mutta positiivinen ehrlichia testi heitti kapuloita rattaisiin. Näin ollen Pax odottaa edelleen sitä omaa kotiaan.

Pax on siis valmis matkaamaan Suomeen tästä positiivisesta ehrlichiatuloksesta huolimatta ja tästä suloisesta tytöstä ei huomaa lainkaan, että jokin testi on näyttänyt positiivista tulosta. Pax vipeltää menemään, turkki on hienossa kunnossa ja tyttö tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Isot koirat hieman jännittää ja Pax mielellään heittäytyy selälteen ihan vaan varmuuden vuoksi, ennenkuin hiljaa liukenee paikalta.

Vieraiden ihmisten luokse Pax ei isolla pihamaalla itse tullut mutta kun oli erään työntekijän sylissä Paxia sai rapsuttaa ja koskettaa ongelmitta. Pax varmasti nauttisi saada huomiota ja hellyyttä ilman, että pitäisi katsella olan yli missä ne isommat koirat menee. Jos sinulla herää kysymyksiä koskien Paxia, älä epäröi ottaa yhteyttä ja kyselemään lisää.

27.9.2015
Pax on muuttanut Onevetin klinikalta Onevetin pensioniin, eli eläinsuojaan. Yhdistyksemme edustajat kävivät syyskuun reissulla myös eläinsuojassa tapaamassa ihmisiä ja koiria. Tällöin he myös tapasivat Paxin.

Paxia he kuvailivat sanoilla “hellä ja sympaattinen, lempeä pikku herkkis”. Pax nauttii suunnattomasti ollessaan ihmisen sylissä ja lähellä ihmistä mutta kestää hetken ennenkuin Pax uskaltaa luottaa vieraaseen ihmiseen niin paljon, että itse lähestyisi tätä. Kun Pax on tutun ihmisen sylissä hän uskaltaa melkein mitä vaan! Pax jaa luonteensa ja pienen kokonsa vuoksi hieman toisten koirien jalkoihin ja varjoon. Myös se, että Pax on todettu ehrlichia positiiviseksi vaikeuttaa varmaan tytön kodin löytymistä.

Ehrlichioosista voit lukea lisää kotisivuiltamme, linkin löydät aikaisemmista päivityksistä. Pax on valmis saapumaan Suomeen vaikka tämä kyseinen testitulos näyttää positiivista tulosta.

Olisi mahtavaa jos tälle pienelle, hellälle tytölle löytyisi pian se oma koti. Pax varmasti reipastuisi nopeasti kunhan huomaa, että on turvassa ja kaikki on hyvin. Lisätty muutama kuva syyskuulta.

2.10.2015
Ihana, suloinen Pax ja ihanan ihanat uutiset. Pax pääsee muuttamaan omaan kotiin. Pax saa oman perheen. Pax varattiin omaan kotiin 1.10.2015. Onnea ja monia iloisia yhteisiä hetkiä <3

23.10.2015
Perjantaina alkoi Paxin tärkeä matka, kotimatka. Keskiyön jälkeen kone laskeutui Suomeen ja Pax pääsi perheensä pariin. Tästä on hyvä jatkaa 🙂

———————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pax saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pax on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.