Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: PEAKY


Syntymäaika: 4/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

6.11.2015
Peaky on hurjan kaunis ja herkkä koiraneitonen Romaniasta. Eläinsuojelijat Alina ja Anda Murgu löysivät Peakyn Oltenitan kunnalliselta tarhalta koiran ollessa vielä pieni pentu. Jos koira olisi jäänyt Oltenitaan, olisi sen kohtalona todennäköisesti ollut lyhyt ja kurja elämä tarhalla. Nyt se on kuitenkin saanut uuden mahdollisuuden ja toivoo oman kotinsa löytymistä Murgujen uudella tarhalla Sintestissä.

Peaky on tällä hetkellä noin 7 kk ikäinen. Korkaudeltaan se on noin 35 cm kokoinen, mutta tulee kasvamaan vielä hiukan. Painoa tytöllä on nyt noin 6 kiloa, ja se varmasti jääkin aikuisena siroksi, alle 15 kiloiseksi. Peakylla on kiiltävä ruskeavalkoinen turkki, kauniit silmät ja persoonalliset kasvot. Sen suuria korvia oli vaikea saada mahtumaan kuviin, kun ne sojottivat minne milloinkin!

Luonteeltaan Peaky on hiukan ujo. Alkuun se jännittää ja väistää vieraita, mutta kun sen luona on vietetty hetki aikaa, se rohkaistuu nopeasti ja tulee tutkimaan uusia ihmisiä. Vaikka sitä selkeästi jännittää, se antaa käsitellä ja ottaa syliin. Toisten koirien kanssa Peaky tulee hyvin toimeen, ja nuoren koiran tapaan se on kiinnostunut kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Peakyn uudessa kodissa voisikin olla reipas mutta rauhallinen koirakaveri, joka olisi Peakyn tukena jännissä tilanteissa. Peakyn kodilta toivomme kannustavaa asennetta, mutta myös ymmärrystä antaa koiran itse rauhassa tutustua uusiin, sitä jännittäviin asioihin. Sosialistaminen uusiin asioihin tulee aloittaa heti koiran kotiuduttua. Positiivisten kokemusten ja ajan myötä työ palkitsee, ja tämä ihastuttava koiraneito alkaa varmasti luottamaan omaan perheeseensä ja pääsee nauttimaan täysipainoisesta koiranelämästä!

18.11.2015
Hyviä uutisia; suloinen Peaky varattiin tänään omaan kotiinsa!

10.1.2016
Peaky lensi kotiinsa Suomeen vuoden 2016 ensimmäisellä Kulkuri-lennolla perjantaina 8.1.!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Peaky saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peaky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Evi Koskiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.