Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: CLYDE


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
ei kastroitu

 

16.11.2015
Romaniassa kodittomia koiria on kaiken kokoisia ja ikäisiä. Toiset hylätään kaduille kodeista kun niistä tulee vanhoja ja toiset joutuvat selviytymään heti ensimmäisistä elinpäivistään lähtien. Tällaisia pieniä taistelijoita ovat Clyde ja Clarinne, jotka ovat monen onnekkaan käänteen jälkeen päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Syyskuun alussa Bukarestilaisen kerrostalon eteen kadulle oli ilmestynyt pieni pahvilaatikko. Ohikulkeva vanha rouva oli huomannut laatikon, kurkannut sisään ja löytänyt kaksi pientä tuhisijaa. Pennut olivat vain muutaman päivän ikäisiä, eivätkä niiden silmät olleet edes vielä avautuneet. Kuin ihmeen kaupalla ne olivat selvinneet ilman emoaan kylmän yön yli pienessä pahvilaatikossaan kadulle hylättyinä. Vanha rouva ei voinut ottaa pentuja kotiinsa, mutta osasi ottaa yhteyttää henkilöön joka voisi auttaa. Niin Clyde ja Clarinne pääsivät eläinrakkaan paikallisen kotiin turvaan, jossa ne saivat kovasti tarvitsemaansa ympärivuorokautista hoitoa.

Nyt pennut ovat hoitajansa hellän hoivan ansiosta kasvaneet luovutusikäisiksi. Ne ovat iloisia, touhukkaita ja leikkisiä tavallisia pentuja. Aikuisena ne tulevat olemaan keskikokoisia ja arviolta noin 15 kiloisia.

Clyde on kaksikosta rauhallisempi. Se on hoitajan sanojen mukaan lempeä, viisas ja kiltti. Clyde tykkää seurailla ja ihmetellä tilanteita ja vaikuttaakin toisinaan melkein pieneltä filosofilta pohtiessaan maailman menoa. Clydellä on sisaruksista pidempi, pörröinen turkki.

23.11.2015
Suloinen Clyde on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

10.1.2016
Clyde on viikonloppuna saapunut omaan kotiinsa. Onnea Clyde ja perhe!

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Clyde tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Clyde saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Clyde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.