Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: CLARINNE


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

16.11.2015
Romaniassa kodittomia koiria on kaiken kokoisia ja ikäisiä. Toiset hylätään kaduille kodeista kun niistä tulee vanhoja ja toiset joutuvat selviytymään heti ensimmäisistä elinpäivistään lähtien. Tällaisia pieniä taistelijoita ovat Clyde ja Clarinne, jotka ovat monen onnekkaan käänteen jälkeen päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Syyskuun alussa Bukarestilaisen kerrostalon eteen kadulle oli ilmestynyt pieni pahvilaatikko. Ohikulkeva vanha rouva oli huomannut laatikon, kurkannut sisään ja löytänyt kaksi pientä tuhisijaa. Pennut olivat vain muutaman päivän ikäisiä, eivätkä niiden silmät olleet edes vielä avautuneet. Kuin ihmeen kaupalla ne olivat selvinneet ilman emoaan kylmän yön yli pienessä pahvilaatikossaan kadulle hylättyinä. Vanha rouva ei voinut ottaa pentuja kotiinsa, mutta osasi ottaa yhteyttää henkilöön joka voisi auttaa. Niin Clyde ja Clarinne pääsivät eläinrakkaan paikallisen kotiin turvaan, jossa ne saivat kovasti tarvitsemaansa ympärivuorokautista hoitoa.

Nyt pennut ovat hoitajansa hellän hoivan ansiosta kasvaneet luovutusikäisiksi. Ne ovat iloisia, touhukkaita ja leikkisiä tavallisia pentuja. Aikuisena ne tulevat olemaan keskikokoisia ja arviolta noin 15 kiloisia.

Clarinne on kaksikosta selvästi menevämpi. Se on veljeään vahvatahtoisempi ja onkin kaksikosta ensimmäisenä tutkimassa paikkoja. Clarinne on hoidossa osoittautunut melkoisen energiseksi touhutytöksi, jolla on aina vähän pilkettä silmä kulmassa. Clarinnella on sisaruksista lyhyempi turkki.

24.1.2016
Clarinne on jatkanut kotikoiraksi opettelua kotihoitopaikassaan. Siitä on ajan kanssa muotoutunut aivan ihana nuori neito, jolla riittää iloa ja positiivista asennetta vaikka muille jaettavaksi. Kotihoitaja kertoo, että Clarinne on erinomainen pakkaus vauhtia ja toisaalta hellyyttä kaipaavaa nautiskelijaa. Toisinaan se rakastaa säntäillä pihalla suunnasta toiseen ja riehua täysin rinnoin ja hetkeä myöhemmin se on aivan väsähtänyt ja tahtoo vain käpertyä syliin saamaan läheisyyttä ja huolenpitoa.
Clarinne tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Se tykkää leikkiä ja touhuta hoitopaikan koirien kanssa, mutta jos koiria ei kiinnosta, se leikkii oikein mielellään myös hoitopaikan kissojen kanssa. Clarinne on siis tottunut kissoihin ja tulee niidenkin kanssa hienosti toimeen.

Clarinnen sisäsiisteys on jo todella hyvällä mallilla ja sen opettelua jatketaan aktiivisesti. Tyttö osaa myös hienosti kävellä hihnassa. Clarinne on myös tottunut olemaan yksin kotona, ja kotihoitajan mukaan se viettää päivät tyytyväisesti nukkuen, kun ihmiset ovat töissä.

3.2.2016
Suloinen Clarinne sai ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

19.3.2016
Clarinne on tänään matkannut kotiinsa. Onnea koko perhe!

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Clarinne tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Clarinne saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Clarinne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.