Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: KODANA


Syntymäaika: 1/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

3.2.2016
Rosiori De Veden kaupungissa on yksi Romanian pahamaineisista kunnallisista tarhoista. Siellä asuvilla koirilla on asiat kuitenkin keskimääräistä paremmin, sillä Kulkurien yhteistyökumppani Cornelia Stan työskentelee koirien hyvinvoinnin parantamiseksi. Hänen vastuullaan on satoja koiria, joten kovin paljoa ei Corneliakaan kykene yksilötasolla tekemään, mutta suurimmalla osalla romanialaisista kodittomista koirista ei ole sitäkään. Onkin käsittämätöntä, miten vuorokaudet, kuukaudet ja jopa vuodet läpeensä metrin pituisen ketjun päässä elävä koira kykenee säilyttämään elämänilonsa ja luottamuksen ihmisiin.

Kodana on yksi heistä. Se muistuttaa fyysisesti lapinkoiraa ja sillä on upea, paksu turkki. Kun sitä lähestyy, se hyörii, pyörii, pomppii ja hyppii niin paljon, kuin sen ketju vähääkään antaa myöden. Tuntuu, kuin se ei pääsisi millään tarpeeksi lähelle ihmistä ja se kietoo tassut ihmiskäden ympäri ja painaa kuonoaan kämmentä vasten kuin koettaen imeä jokaisella solullaan kaiken mahdollisen lämmön ja inhimillisyyden. Ketterästi se loikkaa koppinsa ja katolle ja sieltä alas, mutta se malttaa kuitenkin rauhoittua ja keskittyä, kun sitä käsitellään ja nostellaan. Vähäisen pureskelun johdosta sille on kertynyt kulmahampaisiin hiven hammaskiveä, mutta se varmasti hoituu, kun se saa säännöllisesti töitä hampailleen.

Rosiorin tarhalla on jatkuva haukkukuoro, johon Kodana muutaman kerran yhtyi ja siitä lähtikin ääni, jota aktiivimme kuvailivat “vanhan koiran ääneksi”. Saattaa olla, että aktiivisemman ja virikkeellisemmän elämän myötä haukun tarve vähenee, mutta se saattaa olla myös tapa, jota ei siitä saa kitkettyä. Kodanalla on naapurinaan samanlainen tättähäärä ja se tuli sen kanssa moitteetta toimeen.

Kodana on kooltaan noin 40 senttiä ja 15 kiloa.

26.2.2016
Kodanan matka rakastetuksi lemmikiksi ja perheenjäseneksi alkoi, kun se varattiin omaan kotiin Suomeen.

19.3.2016
Kodanan ja sen loppuelämän perheen tiet kohtasivat tänään, kun Kodana lensi Suomeen ja jätti Romanian ketjut, märäntyneet kopit ja rankkurit ikuisiksi ajoiksi taakseen. Kodana on nyt ihan oikea lemmikki ja perheenjäsen. Onnea matkaanne, Kodana ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kodana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kodana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kodanan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.