Kodin saanut koira: PEGGY SUE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kaunis Peggy Sue! 12/2014

Kaunis Peggy Sue!
12/2014

 

PEGGY SUE

* arvioitu syntymäaika 01/2014

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

2.1.2015

Peggy Suen tarina on alkanut aika tarkalleen noin vuosi sitten. Se mitä vuodessa on tapahtunut, ei kukaan tiedä. A Doua Sansan vapaaehtoistyöntekijä Raluca löysi Peggy Suen vain n. 50m päästä kotiansa ja eihän hän voinut tyttöä jättää pakkasten armoille. Aluksi luultiin että Peggy Suellä on varmasti koti, sillä tyttö oli suhteellisen hyvässä kunnossa. Kukaan ei ikinä Peggyä kaipaillut ja näin Peggy pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Peggy Sue saa asua tällä hetkellä Ralucan luona ja opetella tärkeitä kotikoiran oppeja.

Peggy Sue on erityinen koira. Elämä ei ole ollut reilua tälle neidille, sillä sen kyljessä on iso arpi ja sen etujalka on joskus mennyt poikki ja sitä on yritetty leikkauksilla korjata mutta siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Peggy Sue käyttää jalkaansa ja on iloinen, leikkisä nuori koiranalku. Ainoa näkyvä piirre on jalassa oleva epämuodostuma ja ontuminen. Peggy Suella ei kuitenkaan ole kipuja ja pärjää jalkansa kanssa mainiosti. Tulevan kodin tulee kuitenkin muistaa että jalka saattaa joskus alkaa vaivata ja sen hoitoon on panostettava.

Luonteeltaan Peggy Sue on mitä mainioin otus. Hän rakastaa ihmisiä yli kaiken! Ikään ja kokoon katsomatta. Peggy Suen lempipuuhaa onkin käpertyä sohvalle ihmisen kainaloon ja tuhista siinä tyytyväisenä. Kotihoitajan sanoin: She is beautiful, delicate. affectionate, loving, gentle, curious, amazing. Who wouldn’t want a dog like her, I wonder?!

Muiden koirien kanssa Peggy Sue tulee hienosti toimeen. Aluksi se oli rähjännyt hoitokodin muille koirille, mutta se johtui silkasta pelosta ja jännityksestä. Nykyään Peggy Sue ja hoitokodin muut koirat tulevat moitteettomasti toimeen. Dominoivien narttujen kanssa Peggy Sue ei kuitenkaan viihdy.

Peggy Sue on hoitokodin tietojen mukaan pointteri-pittbull-mix. Peggy Sue arvostaisi koirakokenutta kotia, jossa koiran hankinta on tarkkaan harkittu päätös ja Peggy Suen jalan hoitoon on varauduttu ja siihen ollaan valmiita panostamaan mahdollisten ongelmien ilmetessä.

9.1.2015

Peggy Suen jalasta saatiin lisätietoja ja jalassa olevat metallituet poistetaan leikkauksella. Raluca oli myös tavoittanut Peggy Suen edellisen omistajan, joka kertoi paljon Peggy Suen elämästä ja siitä kuinka on onni että Peggy Sue on edes vielä elossa. Takaisin edellinen omistaja ei kuitenkaan Peggy Sueta halua, joten Peggy on valmis matkustamaan uuteen loppuelämän kotiinsa.

Peggy Sue, entiseltä nimeltään Kim, oli kadonnut n. 6kk ikäisenä omistajaltaan mutta oli palannut takaisin kamalassa kunnossa. Peggy Sue oli pahoinpidelty aivan kamalaan kuntoon. Sen suolet, keuhkot ja muut sisäelimet olivat pahasti vaurioituneet ja se kärsi myös sisäisestä verenvuodosta. Etujalka oli murtunut ja takajalka oli pois paikoiltaan. Eläinlääkärit eivät antaneet paljoa toivoa mutta Peggy Sue yllätti kaikki toipumalla täysin. Peggy Suelta kuitenkin jouduttiin poistamaan munuainen ja etujalka on operoitu monta kertaa mutta onneksi Peggy Sue on sentään säilyttänyt positiivisen asenteensa ihmisiä kohtaan. Todellinen taistelija luonne!

Kotioloissa Peggy Sue on selvästi yhden ihmisen koira. Hän nukkuu Ralucan vieressä joka yö ja seuraa häntä joka paikkaan. Pihalla taas on kiva telmiä muiden koirien kanssa. 🙂

Ilosesta Peggystä ja muusta hoitokodin laumasta löytyy myös video, jota pääset katsomaan klikkaamalla tätä. Sisäleikkien riemua pääset katsomaan tästä.

Peggy Sue on kompaktin kokoinen tyttö, korkeutta neidiltä löytyy n. 45 cm ja painoa n. 15 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Peggy Sue saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peggy Sue on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

19.5.2015

Peggu Sue adoptoitiin romanialaiseen kotiin.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: