Kodin saanut koira: ROWLEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Komea Rowley! 12/2014

Komea Rowley!
12/2014

 

 ROWLEY

* n. 2-3v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.12.2014

Rowley päätyi Glinan tarhalle kesällä 2014. A Doua Sansan vapaaehtoistyöntekijä näki laihan ja takkuisen koiran vaeltamassa keskellä tietä ja eihän sitä siihen voinut jättääkään. Siitä asti Rowley on asuttanut yhtä Glinan tarhan häkeistä.

Kulkurien aktiivit tapasivat hyvin pentumaisen Rowleyn lokakuun reissullaan ja luulivat että kyseessä on oikeasti pentu vaikka Rowleylla on jo ikää 2-3 vuotta. Rowley haluaa vain miellyttää ihmisiä, se tekee melkein mitä vain ihmisen takia. Rowley on siis äärimmäisen kiltti ja nöyrä poika, jolla on kuitenkin hieman pilkettä silmäkulmassa. Rowley on selvästi paimenkoirasekoitus, joka tulee vaatimaan tulevalta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Rowley on luonteeltaan hyvin paimenkoiramainen. Se on helposti motivoitavissa ja se tekee mielellään asioita ihmisensä kanssa.

Rowleyn kanssa samassa häkissä asuu vanhempi narttu, jota Rowley osaa hienosti kunnioittaa. Nuorempien koirien kanssa Rowley on hieman pomottava ja namia jaeltaessa se käskytti nuorimmaisia. Tulevassa kodissa voisi siis olla oman arvonsa tunteva narttu Rowleyn kaverina mutta Rowley pärjää varmasti myös ainoana koirana.

Asumismuodoksi Rowley kelpuuttaa niin kerros-, rivi- kuin omakotitalonkin.

Rowley on tällä hetkellä todella hoikassa kunnossa, normaali paino Rowleylle on n. 30kg. Korkeutta tältä komealta pojalta löytyy n. 60cm. Oikealla ruokavaliolla takkuisesta turkistakin kasvaa varmasti upea!

Klikkaamalla tätä pääset katsomaan Rowleyn ja Kulkurien Sallan ensitapaamista. Toiseen videoon pääset tästä.

2.1.2014

Rowleylle lisätty uusia, tuoreita kuvia. Rowley on kasvattanut kunnon turkin talven varalle. On se vaan oikea komistus! 🙂

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutusthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveys, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

19.5.2015

Rowley matkaa piakkoin kotiinsa Saksaan.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: